Son dakika: Sözleşmelilere kadroda eş durumu tayini müjdesi geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Sözleşmelilere kadroda eş durumu tayini müjdesi geldi

Son dakika haberi geldi: Sözleşmelilere kadroda eş durumu tayini sorunu çözüldü. Müjde az önce geldi.

Çalışma Hayatı 19 Ocak 2023 22:38 0
Son dakika: Sözleşmelilere kadroda eş durumu tayini müjdesi geldi

Son dakika: Sözleşmeliye kadroda eş durumu müjdesi.

Sözleşmelilere kadro ile ilgili son dakika haberi geldi. MHP Milletvekili Sefer Aycan yapıtğı son dakika açıklamasında sözleşmelilere kadroda eş durumu sorununun çözüldüğünü söyledi. Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Aycan, "Müjde.Yapilan düzenleme ile sözleşmelilerin kazanılmış hakları devam edecek,kazanılmış hakları korunacak,yani hak kazanmış olanların eş durumu tayini yapabilecektir.  #SozlesmelilerinEsDurumuTayini" ifadelerini kullandı:

Aycan bu konudaki düzenleme metnini şu şekilde paylaştı:

Birinci fıkranın a ve c bentleri kapsamında memur kadrolarına atananlar, sözleşmeli personel olarak geçen süreler dahil olmak üzere dört yıl süreyle başka yere atanamazlar. Dört yıllık sürede, memur kadrosuna atanmadan önce tabi oldukları mevzuata göre yer değiştirme hakkına sahip olanların söz konusu mevzuatta yer alan süre usul ve şartlarla görev yerleri değiştirilebilir.

GEREKÇE: 4/B kapsamındaki sözleşmeli personel ile kurumların özel mevzuat hükümleri kapsamında istihdam edinilen sözleşmeli personelden memur kadrolarına atananların, kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanabilmesi amacıyla sözleşmeli statüde geçen hizmetleri dahil dört yıl süreyle bulundukları yerde görev yapmaları amaçlanmaktadır. Ancak herhangi bir hak kaybı olmaması için bu personelin kadroya geçmeden önce tabi oldukları mevzuata göre sahip oldukları nakil hakları korunmakta, dört yıllık sürede bu hakları kullanabilmelerine imkan sağlanmaktadır.

Söz konusu düzenlemenin kadro metnine ekleneceği bildirildi. Düzenlemenin meclisten bu hafta geçmesi bekleniyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç