Son dakika: Sosyal Güvenlik uzmanı, asgari ücret zammı için net rakam verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Sosyal Güvenlik uzmanı, asgari ücret zammı için net rakam verdi

Asgari ücret zammı için son dakika açıklaması geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş yaptığı açıklamada zam için net rakam verdi.

Çalışma Hayatı 27 Mayıs 2023 08:37 0
Son dakika: Sosyal Güvenlik uzmanı, asgari ücret zammı için net rakam verdi

Asgari ücret için net rakam verdi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş yaptığı son dakika açıklamasında Temmuz ayında asgari ücrete gelecek zammı değerlendirdi. Kamu işçilerinin en düşük maaşının 15 bin liraya çıkarılması ve bunun üzerine yapılacak yüzde 45'lik zamla en düşük işçi maaşının 21 bin 750 lira olacak olması ile asgari ücrete de ciddi bir zam beklentisi oluştu. 

Bu zamma ek olarak Temmuz ayında yüzde 15 zam gelecek ve kamuda asgari ücret 25 bin lira olacak. Bu diğer çalışanların da maaşına yansıyacak ve ücretlerde ciddi bir zam gelecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yaptığı açıklamada asgari ücretin 500 dolar civarına yükseltilmesinin planlandığını söyledi. Karakaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "500 doları göz önünde bulundurduğumuz zaman biliyorsunuz ki döviz kurları sürekli hareket halinde. Aynı şekilde ocak ayı içerisinde asgari ücret yürürlüğe girdiği zaman dolar bazında asgari ücretin 455 dolar olduğunu görüyoruz. Bugün itibarıyla dolar kurunun 20 liraya ulaştığını da göz önünde bulundurduğumuz zaman 427 dolara düştüğünü söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Karakaş açıklamasında Temmuz ayında dolar kurunda değişiklik ile birlikte asgari ücretin 12 bin 500 liraya çıkacağını söyledi. 

Karakaş açıklamasının devamında asgari ücrette enflasyon hesabını yaparak, "Ocak ve nisan aylarındaki enflasyona baktığımız zaman yüzde 15,21 olduğunu görüyoruz. 6 aylık beklentileri de göz önünde bulundurduğumuzda yüzde 21’lik bir enflasyon ve refah payı ile beraber yüzde 35 civarında bir artıştan söz edebiliriz. Yüzde 35’lik bir artış olursa eğer asgari ücretin 11 bin 483 lira yükseleceğini görüyoruz. Ancak bu rakamın son derece yetersiz olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Bu rakamın yetersiz olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Karakaş, yüzde 40 zam olması durumunda asgari ücretin 12 bin 333 TL'ye çıkacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRETİN NE KADAR OLACAĞINI AÇIKLADI

Karakaş açıklamasının devamında asgari ücret tahminini verdi ve "Bu durumda benim tahminim asgari ücrete en az yüzde 45 oranında bir zam yapılarak 12 bin 330 lira seviyesine çekilmesi yönünde olacaktır" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç