Son Dakika: Son Seçim Anketinde İttifaklar Arası Oy Farkı Açıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Son Seçim Anketinde İttifaklar Arası Oy Farkı Açıldı

Son dakika haberi: Son seçim anketinin sonucu ORC araştırma şirketi tarafından açıklandı. Anket sonucu ve ittifakların oy oranı yazımızda.

Yaşam 27 Nisan 2022 10:07 0
Son Dakika: Son Seçim Anketinde İttifaklar Arası Oy Farkı Açıldı

Seçimlere 14 ay kala anket şirketleri sahaya indir ve vatandaşların hangi partiye oy verecekleri sorusu soruldu. ORC tarafından yapılan ankette ise sonuçlar , son seçimlerden sonra durumun oldukça değiştiğini gözler önüne serdi. 

En köklü anket şirketleri arasında olan Orc Araştırma şirketi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada geçtiğimiz günlerde yapılan seçim anketinin sonuçlarına yer verildi. 17 Nisan ile 22 Nisan 2022 tarihleri arasında 41 şehirde 4 bin 385 kişi ile yüz yüze şekilde yapılan anketin sonucuna baktığımızda AK Parti ile CHP arasında daha önce yüksek olan farkın 4 puan seviyesine indiği görüldü. Millet ittifakı ile Cumhur ittifakı arasındaki farkın da arttığı görüldü. 

 

Geçen hafta birçok büyükşehir ve ilde yapılan seçim anketinde vatandaşlara, bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz sorusu soruldu. Sorulan bu soruya vatandaşların verdiği cevaplar, son seçime göre oldukça değişiklik gösterdi. Yüz yüze yapılan ankette sonuçlar şu şekilde meydana geldi:

Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz sorusuna verilen cevapta ilk sırayı AK Parti aldı. Yüzde 28.1 ile ilk sırada olan AK Parti'nin son seçimlerdeki oyuna göre kaybı yüzde 14.5 seviyesinde gerçekleşti. 

Pazar yapılacak seçimde CHP'ye oy veririm diyenlerin oy oranı ise yüzde 24.3 seviyesinde oldu. Son seçimlerde yüzde 22.6 oy alan CHP'nin bu oran ile oyunu 1.7 puan arttırdığı görüldü. 

En dikkat çeken parti ise İYİ Parti oldu. Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz sorusuna yüzde 17.3'lük kesim İYİ Parti şeklinde cevap verdi. Son seçimlere göre İYİ Parti'nin oyunu yüzde 7.3 seviyesinde arttırdığı görüldü. 

Dördüncü parti ise HDP olarak öne çıkıyor. HDP'ye oy veririm diyenlerin oy oranı ise yüzde 8.5.

MHP ise 5'inci parti oluyor. MHP'ye oy veririm diyenlerin oranı yüzde 7.8 oldu. 

Altıncı parti ise Gelecek Partisi oldu. Gelecek Partisinin oy oranı yüzde 2.3.

Yedinci parti ise Saadet Partisi oldu. Saadet Partisinin oy oranı 1.6 oldu.

 

 


İTTİFAKLARIN OY ORANLARI: FARK 4 PUAN OLDU

Cumhur ile millet ittifakının oy oranlarına baktığımızda ise Millet İttifakının öne geçtiği ve farkı 4 puana çıkardığı görüldü. AK Parti ile MHP'nin oy oranı yüzde 35.9 seviyesinde olurken CHP ile İYİ Parti'^nin oy oranı toplamı yüzde 41.6 oldu. CHP, İYİ Parti, Gelecek, DEVA, Saadet ve Demokrat Partinin oy oranlarınn toplamı yüzde 48,2 seviyesinde oldu.

Söz konusu ankette kararsız seçmenlerin oy oranları diğer partilere , oy oranlarına göre orantısal şekilde dağıtıldı. 

SEÇİMLER NE ZAMAN?

Cumhurbşakanlığı ve Milletvekili seçimleri 2023 yılı Haziran ayında gerçekleştirilecek. Erken seçim için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli , gelen taleplere ve çağrılara kapıları kapattı. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç