Son Dakika: Son Seçim Anketinde Bir Partiden Sürpriz Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Son Seçim Anketinde Bir Partiden Sürpriz Geldi

Son dakika haberi: Araştırma sonuçları açıklandı ve partilerin oy oranları belli oldu. Partilerin yeni oy oranları yazımızda.

Siyaset 31 Mayıs 2022 17:58 0
Son Dakika: Son Seçim Anketinde Bir Partiden Sürpriz Geldi

Metropoll Araştırma Şirketi bir anket yaptı ve anketin sonuçlarını açıkladı.

Türkiye'nin en büyük anket şirketlerinden biri olan Metropoll Araştırma Şirketi bir son dakika açıklaması yaptı. Yapılan anketin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Anket sonucunda Zafer Partisi'nin son yaşanan olaylar ve mülteciler konusu sonrası oy oranlarını arttırdığı görüldü. 

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMALARI ART ARDA GELİYOR

Muhalefet partileri erken seçim açıklamaları yaparken dün TBMM Başkanı Mustafa Şentop bir son dakika açıklamasında bulundu ve Anayasada yapılacak değişiklik ile erken seçime gerek kalmayacağını söyledi. Bu açıklama sonrası gözler Haziran 2023'e çevrildi. 

Seçimlere 1 sene kala anket şirketleri de sahaya indir ve vatandaşlara hangi partiye oy vereceklerini sordu. Art arda gelen seçim anketlerinde sonuçlar dikkat çekerken bu ankette, bu pazar seçim olsa kime , hangi partiye oy verirsiniz? sorsu soruldu. 

BİRİNCİ PARTİ AK PARTİ

Ankette vatandaşların verdikleri cevapta ilk sırayı AK Parti'nin aldığı görüldü. 

AK Parti'ye oy veririm diyenlerin oy oranı yüzde 26.5 seviyesinde oldu. Kararsızların oylarının dağıtılmasından sonra AK Parti'nin oy oranı yüzde 32.7 seviyesinde oldu

Kararsızlar dağıtılmadan önce CHP'nin oyunun yüzde 18.4  olduğu, kararsızların oylarının dağıtılmasından sonra CHP'nin oy oranı yüzde 22.6 seviyesinde oldu. 

Kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 12.2 seviyeside olan İYİ Parti'nin oy oranı ise kararsızlar sonrası yüzde 15.1 seviyesinde oldu. 

Kararsızların oyları dağıtılmadan yüzde 11.2 seviyesinde oyu olan HDP'nin ise kararsızların dağıtılmasından sonra yüzde 13.8 seviyesinde oldu.

MHP'nin oy oranı ise kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 6.5 seviyesinde iken kararsızların dağıtılması sonrası oy oranı yüzde 8 oldu.

EN DİKKAT ÇEKEN ORAN ZAFER PARTİSİ'NDE

Anket sonuçlarına baktığımızda en iyi artışı Zafer Partis'nin gösterdiği görüldü. 

İşte ankette çıkan sonuçlar:

FİNANS7.COM

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç