Son dakika: Sırrı Süreyya Önder'in yargılaması durduruldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Sırrı Süreyya Önder'in yargılaması durduruldu

Son dakika haberi: Sırrı Süreyya Önder hakkında görülen davanın durdurulması yönünde karar verildi.

Siyaset 8 Kasım 2023 0
Son dakika: Sırrı Süreyya Önder'in yargılaması durduruldu

Son dakika: Sırrı Süreyya Önder hakkında davanın durdurulması kararı verildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder hakkında geçtiğimiz aylarda “örgüt propagandası yapmak” iddiası ile dava açılmış ve dava görülmeye devam ediliyordu. Gelen son dakika bilgilerine göre açılan davanın duruşması Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Önder’in duruşmada avukatı Serdar Çelebi hazır bulundu

Önceki celsede Sırrı Süreyya Önder'in vekil seçilmesi nedeniyle Anayasa'nın yasama dokunulmazlığını düzenleyen 83'üncü maddesi kapsamında yeniden yasama dokunulmazlığı kazandığı ve yargılanmasının durdurulması talebi iletilmiş, söz konusu talep sonrası mahkemenin İl Seçim Kurulu’ndan ve Meclis’ten istediği vekillik belgeleri mahkemeye geldi.

Önder'in Avukatı Çelebi, mahkemenin istediği belgelerin geldiğini hatırlatarak, yargılamanın durdurulması talebini yeniledi ve bu yönde karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Mahkeme, yeniden vekil seçilerek yasama dokunulmazlığı kazanan Önder’in yargılanmasının durdurulması yönünde kararını verdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç