Son dakika sıkılaşma yeniden başladı: Fed faiz artırımı mesajı verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika sıkılaşma yeniden başladı: Fed faiz artırımı mesajı verdi

Son dakika haberi: Fed Başkanı Powell yaptığı son dakika açıklamasında faiz artırımı mesajı verdi.

Ekonomi 7 Mart 2023 22:15 0
Son dakika sıkılaşma yeniden başladı: Fed faiz artırımı mesajı verdi

Fed Başkanı Jerome Powell'den son dakika açıklaması. Faiz artırımı geliyor.

Amerika'dan son dakika haberi geldi. Gelen son dakika haberinde Fed Başkanı Powell dikkat çeken mesajlar verdi. ABD Senato Bankacılık Komitesi toplantısına katılan Powell, son dönemlerde yüksek gelen enflasyon ile birlikte faizlerin beklentilerden daha yükseğe çıkaracaklarını söyledi.

Amerika Kongresine sunum yapan Powell, bu sene başlayacak güçlü ve sürdürülebilir ekonomik aktivitenin merkez bankası yetkililerini faiz oranlarını arttırmaya, daha üst seviyelere çıkarmaya sevk edebileceğine, yüksek enflasyonun muhtemelen faiz oranlarını beklentilerden daha fazla artırmalarına neden olacağını söyledi.

Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı açıklamada Powell "Son ekonomik veriler beklenenden daha güçlü geldi, bu da faiz oranlarının nihai seviyenin muhtemelen daha önce tahmin edilenden daha yüksek olacağını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Enfalsyonla mücadelede daha uzun bir yolları olduğunu söyledi. Harcama, istihdam, fabrika üretimi ve enflasyona ilişkin verilerin yalnızca birkaç hafta önce görülen yumuşama eğilimini kısmen tersine çevirdiğini söyleyerek konuşmasına devam eden Powell, enflasyonu yüzde 2'ye indirme sürecinde önlerinde daha uzun bir yolu olduklarını söyledi.

Fed geçtiğimiz yıl faizleri 8 kez yükselterek yüzde 4,5-4,75 seviyesine çıkarmıştı. 22 Mart 2023 tarihinde Fed yeni faiz için toplanacak.

Fed'in bu sıkılaşma açıklaması ile dolar kurunda güçlenme olurken altın fiyatlarında gerileme oldu. Piyasalarda Fed baskısı yeniden görülmeye başlandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç