Son Dakika: Sigaraya 1, 1.5 ve 2 TL'lik Zam Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Sigaraya 1, 1.5 ve 2 TL'lik Zam Geldi

Son dakika haberi: Sigara fiyatlarına zam geldiği açıklandı. Yeni zam 20 Haziran'dan sonra geçerli olacak.

Son Dakika 20 Haz 2022 11:16 9
Son Dakika: Sigaraya 1, 1.5 ve 2 TL'lik Zam Geldi

Son dakika haberi: Sigaray zam geldi.

Sigaraya ÖTV zammı gelmeye başladı. Haziran ayının ilk gününde açıklanan ÖTV düzenlemesinin ardından ilk zam haberi geldi. Gelen son dakika bilgisine göre sigaraya zam geldiği öğrenildi. 

Bazı sigaraların fiyatlarına zammın 20 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacağı açıklandı. 

ÖTV DÜZENLEMESİ YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan kararnamede ÖTV düzenlemesi yapıldı. Yapılan ÖTV düzenlemesinin ardından sigara fiyatlarına 1 ile 2 lira arasında zam yapılmasına karar verildi.

KARARNAME YAYINLANMASA BÜYÜK ZAM GELECEKTİ

ÖTV oranına gelecek zam oranı enflasyon verilerine göre hesaplanmaktadır. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı tarafından özel oran belirlenmemesi durumunda en ucuz sigara paketinin 40 liraya kadar çıkabileceği, bu düzenleme ile zam miktarının düşürüldüğüne yer verildi. 

ZAM GELDİ AMA HEPSİNE DEĞİL

TT grubu sigaraya bugün zam geldiği açıklandı. Listeye baktığımızda sigara fiyatlarının bazılarında fiyat artışı görülmedi. TT grubundaki bazı markalara zam geldiği bildirilirken bazılarında fiyat artışı olmadığı görüldü. 

Fiyatlara baktığımızda paketlere 1 , 1,5 ve 2 liralık zamlar geldiği görüldü. (Sigara markalarının adını vermekz yayın kuralları gereği yasak. Yayın kuralları gereği sigara paketlerinin ismini yayınlayamıyoruz.)

CUMHURBAŞKANI: AÇ KALIYORLAR AMA YİNE DE İÇİYORLAR

Sigara ve alkole gelen zamlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem suluda hem de sigarada arttırıyoruz. Hayret; aç, sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor; rakıyı, birayı almaktan geri durmuyor. 'Yeter ki alayım' diyor." demişti.

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ülke ben hale geldi be herşeye zam herşeye zam gelmeyen birşey yok be yazık günah
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Verdiler yetkiyi gördük etkileri
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah hayırlısını versin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hangi sigara kaç TL oldu onunda yaz saydiniz ya
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yav yeter artık arkadaş yeter ya insanın tüm özgürlüklerini kısıtlamayın evet aç kalıyoruz bu gün askeri ücret 4250 lira ise sizin sayenizde sağolun ben 22 yaşında bir gencim sigara içme hakkımda var bunu kısıtlamaya çalışmak size zarar veriyor ya zaten bişey alamıyoruz garibanın bi sigarasına el uzatmadıkları kalmıştı onuda yaptılar hergün bir şeye zam geliyor insanlar gündelik Yaşamlarında ki sıkıntı sinir stresten dolayı kullanıyor neden ya bir yılda 3 4 defa zam geliyor illa tüm yaşadımız yaşantımız hsyatımızdan vazmı geçelim