Son Dakika: Sigara ve Alkole Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Sigara ve Alkole Zam Geliyor

Alkol ve sigara tiryakilerine kötü haber geldi. ÖTV düzenlemesi sonrası gelen açıklamada zam detaylarına yer verildi.

Son Dakika 20 Nisan 2022 00:25 0
Son Dakika: Sigara ve Alkole Zam Geliyor

Alkol ve sigaraya zam.


Alkol ve sigara fiyatlarına zam için Resmi Gazete'de bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararın ardından beklenen açıklama Türkiye Tekel Bayiler Başkanı'ndan geldi. Yapılan açıklamada zamların önünün alınabilir gibi olmadığına yer verilirken ÖTV düzenlemesi sonrası gelen zamlarla ilgili bilgi verildi.


Yayımlanan düzenlemeye göre sarmalık kıyılmış tütünde geçerli olan ÖTV oranının yüzde 40 seviyesinden yüzde 55 seviyesine çıkarıldığına yer verilirken sarmalık kıyılmış tütün ile fermente edilmiş diğer içeceklerde maktu vergi ve asgari maktu vergi tutarındaki artış yapıldı. Söz konusu zamma göre sarmalık kıyılmış tütünde geçerli olan ÖTV oranı yüzde 15 seviyesinde artış gösterirken bu ürünlerin maktu ve vergi asgari maktu vergi tutarında bir değişikliğe gidilmediğine yer verildi.


Fermente edilmiş diğer içecekler üzerinde uygulanan asgari maktu ÖTV oranında değişiklik yapıldı. Söz konusu karara göre fermente edilen diğer içeceklerde 17.3457 TL seviyesinde bulunan maktu ÖTV tutarı 29 .5849 TL seviyesine kadar çıkarıldı ve ciddi bir artış yapılmış oldu.


ÖTV oranlarında yapılan değişiklikler sonrası Türkiye Tekel Bayiler Başkanı ÖZgür Aybaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Aybaş yaptığı açıklamada Şarap ile Şarap bazlı içeceklerde ÖTV zam oranının yüzde 14.4 seviyesine, Şhot ürünlere 5 TL'lik zam geçişi olduğunu söyledi. Tütün için ise ÖTV oranının yüzde 15 'lik artışla yüzde 40'tan 55'e çekildiğini söyleyen Aybaş, zamların duracak gibi olmadığını söyledi.


Söz konusu ÖTV düzenlemesi ile asgari maktu vergi tutarlarında artış yapıldı. Bu artışa birlikte 250 cl bandındaki bir ürüne 4.2 TL'lik bir zam geleceği öğrenildi.


ALKOL VE SİGARAYA ZAM BEKLENTİSİ

Şarap ve tütüne zam geldi kısa sürede bu zamlar fiyatlara yansıyacak. Türkiye Tekel Bayiler Başkanı Aybaş ise zamların duracak gibi olmadığını söyleyerek yeni zamların kapıda olduğunu, sigara ile diğer alkol fiyatlarında da zam beklendiği izlenimini verdi. Önümüzdeki günlerde bu konuda açıklama gelmesi bekleniyor. Açıklama geldiği anda finans7.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız. Haberdar olmak için takipte kalın.


Alkol ile sigaraya zam haberi , açıklaması geldiğinde haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç