Son dakika: SGK'dan EYT'lilerin maaşları hakkında yüzde 30 açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: SGK'dan EYT'lilerin maaşları hakkında yüzde 30 açıklaması geldi

Son dakika haberi: SGK'dan EYT'lilerin emeklilik maaşlarında yüzde 30 sorununa cevap verildi.

Emekli Haberleri 20 Ocak 2023 15:48 0
Son dakika: SGK'dan EYT'lilerin maaşları hakkında yüzde 30 açıklaması geldi

Son dakika: EYT'lilerin emekli maaşı hakkında yüde 30 açıklaması geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada SGK, bazı basın ve yayın organlarında emeklilere yüzde 30 oranından daha düşük olacağı haberlerine açıklık getirildi. 

Sigortalı vatandaşların aylıklarının hizmetin geçtiği dönemde geçerli olan aylık bağlama sistemlerinde belirlenen kurallar kapsamında aylık talep yılı esas alınarak hesaplandığı belirtilen duyuruda , sigortalıların gün ve kazançlarında bir değişiklik olmasa da her senenin TÜFE gelişme hızı ve aylık artış verileri farklı olduğundan talep yılına göre aylık miktarının değişebileceği ifade edildi.

Resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2023 yılı öncesinden bağlanan aylıklar dahil olmak üzere 2023 yılı talepte bulunanların aylıkları da yüzde 30 oranında artırılmıştır. Aylık hesaplama sisteminde bir değişiklik yapılmamış, mevcut yasal düzenlemelerde yer alan kurallar çerçevesinde aylıklar hesaplanmaktadır.

Ayrıca, EYT kapsamındaki sigortalılar için farklı bir aylık hesabı yapılmayacak hem TÜFE hem de refah payı dikkate alınarak aylıklar ödenecektir. Yapılan son düzenleme ile en düşük aylık miktarı dosya bazında 5 bin 500 TL'ye yükseltilmiş olduğundan 5 bin 500 TL'nin altında emekli aylığı ödendiğine yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç