Son Dakika Sevindiren Borsa Tahmini Geldi: Yükselecek mi Düşecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Sevindiren Borsa Tahmini Geldi: Yükselecek mi Düşecek mi?

Borsa yatırımcısını sevindiren son dakika açıklaması Goldman Sachs'tan geldi. Analistler, sıkılaşmada sona gelindiğini söyledi.

Borsa 24 Mayıs 2022 14:46 0
Son Dakika Sevindiren Borsa Tahmini Geldi: Yükselecek mi Düşecek mi?

Borsada son günlerde yaşanan belirsizlik ile ildili dikkat çeken açıklama: Satışlar azalacak.

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden biri olan, analizleri ile adından söz ettiren Goldman Sachs, bir son dakika raporu yayınladı. Şirketin önde gelen analistleri tarafından hazırlanan ve dünya borsalarını ilgilendiren raporda Fed'in para politikasında sıkılaşmanın sona ereceği sinyallerinin verildiğini , bu durumun dibe ulaşacağına yer verildi.

Stratejist Vickie Chang'ın imzası ile yayınlanan yeni notta , Amerikan Merkez Bankası'nın para politikasında sıkılaşma sinyallerini sona erdirdiği, bu durumun resesyon görünür hale gelene kadar vermeyebileceğini söyledi.

Konu ilgili açıklama yapan Chang, "Resesyon, piyasanın finansal şartların yeterince sıkılaştığına ve Fed'in yeterince sıkılaştırma yaptığına daha fazla güvenmesi için gerekli olabilir" dedi ve daha önce yapılan sıkılaşmaları örnek göstererek değerlendirmesini, "Geçmişe bakıldığında para politikasında sıkılaştırma hisse senetleri dibi görmeden yaklaşık 3 ay önce duruyor ve sonrasındaki 2 ayda para politika gevşemeye doğru kayıyor" şeklinde yaptı.

Chang açıklamasının devamında, Amerikan Merkez Bankası'nın net bir şekilde resesyona girilmeden para politikasında gevşeme sinyali vermesinin ihtimaller arasında olmadığını, ama 2018 yılında olan durum gibi sıkılaşma risklerinin azaldığını, bu yönde net bir sinyal veirlmesinin de hisse senedi piyasalarında önemli bir toparlanma sağlayacağını söyledi. 

BORSA YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Açıklamaya baktığımızda sıkılaşmanın sona ermesi, gevşetilmesi ile birlikte dünya borsalarında yükseliş beklendiği görüldü.

BİST 100 ENDEKSİNDE SON DURUM

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre Bist 100 endeksi bugün yüzde 0.64 yükseldi ve 2.396 seviyesinde seyrediyor. Saat: 14.45

Not: Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç