Son Dakika: Selçuk Geçer Dolar Kurunun Önce 20, Sonra 30 TL Olacağı Tarihi Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Selçuk Geçer Dolar Kurunun Önce 20, Sonra 30 TL Olacağı Tarihi Açıkladı

Son dakika haberi: Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yaptığı son dakika açıklamasında doların önce 20 , sonra 30 TL olacağı tarihi verdi.

Döviz 18 Eylül 2022 08:53 0
Son Dakika: Selçuk Geçer Dolar Kurunun Önce 20, Sonra 30 TL Olacağı Tarihi Açıkladı

Doların 20 lirayı aşacağı tarihi açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer bir son dakika açıklamasında bulundu. Geçer yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın yaptığı müdahalelere rağmen dolar kurunun 18 lira seviyesinde seyrettiğini ve yükselişin  sürdüğünü , bununla birlikte vatandaşların da korkusunun arttığını söyledi.

EYLÜL AYINDA DOLAR NE OLACAK? BU TARİHLER ÇOK KRİTİK

Dolar hakkında açıklama yapan Geçer, "20-21 Eylül tarihleri çok kritik arkadaşlar. Bu tarihlerde Fed toplanacak ve faiz kararını açıklayacak. Fed'in son toplantısında tamam bitti bu iş denildi. Enflasyon kontrol altına alındı denildi. Eylül ayında belki 75 baz puan artırım olabileceğini ancak kalan aylarda faiz artırımı olmayacağını, bu seviyuelerden yılı kapatacağı söyleniyordu. Ben daha yükske faiz artırımlarının olacağını, enflasyonun yapışkan olduğunu ve yeniden yükselişe geçeceği kanaatindeydim. Bir tek iyi haber var. Amerika'daki üretici verileri bir miktar geri geldi. 9.7 seviyesine kadar çıkmıştı 8.7 seviyesine kadar düştü."

Amerika'da enflasyon tekrar yükselişe geçebilir. Zaten en büyük kaygı bu. Fed'in agresifleşmesinin nedeni bu. Hem Amerika hem Avrupa faizleri enflasyonun üzerine çıkacak. Ya enflasyonu faizin altına düşürecekler. Ya da diyelim enflasyonu düşüremediler, agresif faiz artışları devam eder. Dünya bize diyor ki enflasyon Amerika'da yüzde 8'in altına düşmeyecek. Avrupa'da hiç düşmeyecek." dedi.

DOLAR TAHMİNİ

Geçer Eylül ayı sonu için doların 20 liranın üzerinde çıkabileceğini söyledi ve, “Eylül ayı sonunda benim öngörüm 20 Türk Lirası’nın üstünde bir dolar kuru tutabilirler” dedi. 

KIŞ SERT GEÇECEK: DOLAR 30 LİRAYI GÖRÜR

Kış aylarının sert geçeceğini, kış aylarında enflasyonun yeniden yükselişe geçeceğini ve bu durumda Amerika ile Avrupa'dan sert faiz artırımlarının geleceğini, bununla birlikte doların 30 lira kıyısına kadar gelebileceğini söyleyerek, “Kur hareketlerine bakıldığı zaman da aynı biçimde sertleşmeye başlar. Ben sadece enflasyonun bu etkisinin kura uygulanması ile beraber dolar kurunun 30 Türk Lirası’nın kıyısına gelebileceğini öngörüyorum” ifadelerini kullandı.

Geçer açıklamasında ekonomide politikanın değişmemesi durumunda doların daha da artacağına yer verildi. İşte açıklamanın detayları ve tamamı:

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç