Son Dakika: Şeker Fiyatlarına Zam Geldi İşte 50 kiloluk Çuval Fiyatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Şeker Fiyatlarına Zam Geldi İşte 50 kiloluk Çuval Fiyatı

Son dakika haberi: Türkşeker, şeker fiyatına zam yaptı. İşte son dakika açıklaması ve yeni fiyat.

Tarım 10 Ekim 2022 13:33 0
Son Dakika: Şeker Fiyatlarına Zam Geldi İşte 50 kiloluk Çuval Fiyatı

Türkşeker, şeker fiyatlarına zam yaptı.

Tüm mutfaklarda olan temel ihtiyaç ürünlerimizden biri olan şekerde zam şoku geldi. Geçen aylarda fiyatı ciddi şekilde yükselen şekere bir zam daha yapıldığı öğrenildi. Gelen son dakika bilgilerine göre Türkşeker, 50 kiloluk şeker çuvalının fiyatını 750 liradan 810 liraya çıkardı.

Türkşeker'in resmi internet adresi üzerinden konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Açıklama Bloomberh Haber Televizyonu'ndan duyuruldu. Bloomberg HT'den İrfan Donat'ın haberine göre TürkŞeker'in dağıtım yerlerine bir bilgilendirme notu gönderildiğine yer verildi. 

Söz konusu zamla birlikte Türkşeker'in kilogram başına 15 lira seviyesinden verdiği ürünün fiyatı 16 lira 20 kuruş seviyesine yükseldi. Fiyatlara KDV'nin dahil olmadığı öğrenildi. 

50 kiloluk bir çuval şekerin fiyatı Türkşeker'den 750 liraya çıkıyordu. Ancak aracılardan sonra 50 kiloluk çuval marketlerde 1000 liraya kadar çıkıyor. Özel sektör, Türkşeker'in açıkladığı fiyattan çok sınırlı sayıda şeker alabildiği için yeterli ürüne ulaşamıyor. 

Ülkemizde günlük şeker ihtiyacı 8 bin ton seviyesinde. Türkşeker'in piyasaya verebildiği günlük şeker miktarı ise bin ton seviyesinde. Yani 8'de biri kadar.

Türkşeker tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, zammın 10 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacağına yer verildi. Bloomberg, dağıtım yerlerine gönderilen yazıyı şu şekilde aktardı: "2022-2023 pazarlama yılı şeker satışlarımız 10.10.2022 tarihinde başlayacak olup, ERP sisteminde tanımlanan fiyatlar üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda imalatçılara, kapasite raporu veya resmi kurumlardan alınan evraklarla satış yapılmaya devam edilecektir"

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç