Son Dakika: Şeker Fiyatlarına Büyük Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Şeker Fiyatlarına Büyük Zam

Son dakika haberi: Türk Şeker'in dağıtım yerlerine gönderdiği belirtilen yeni listede şeker fiyatına yüksek zam yapıldığı belirtildi.

Tarım 25 Haz 2022 09:20 0
Son Dakika: Şeker Fiyatlarına Büyük Zam

Son dakika : Şeker fiyatına büyük zam geldi.

Geçen Mayıs yaında şeker fiyatları hemen hemen iki kat artmıştı. Gelen rekor zamlardan sonra bir zam kararı daha geldi. Türk Şeker'den yapılan son dakika açıklamasında Tarım Kreid Kooperatifleri Marketleri ile bazı marketlerde ucuza satılan şekerlere yüzde 67 oranında zam yapıldığı bildirildi. Diğer şeklerlere ise yüzde 37 'lik zam yapıldı.

Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım'ın aktardığı , Tgrt'de yer alan son dakika habeirne baktığımızda Türk Şeker'in dağıtım yerlerine bir açıklama gönderdiği ve söz konusu açıklamada 27 Haziran tarihi itibarıyla zam yapılacağına yer verildi.

Ali Ekber Yıldırım’ın sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili yaptığı açıklamasına baktığımızda 50 kilogramlık şeker'in fiyatının Tarım Kreid Kooperatifleri gibi marketlerde 390 lira iken 650 liraya çıkarıldığı, diğerleri için ise 550 lira iken 750 liraya çıktığı bildirildi.

GEÇEN SENE KİLOSU 6,5 LİRAYDI

Bundan bir sene önce şeker fiyatı 6,5 TL seviyesinde iken şimdi 24 liraya kadar çıktı. Yine geçen sene çuvalı 220 lira civarında olan şekerin bu sene aynısı 1100 TL oldu. 

Geçen Nisan ve Mayıs ayında gelen zamlarla birlikte fiyatı iki kat artan şekerin  bu yükselişine 400 bin ton kamış -şeker pancarı ithalatındna vergi alınmaması kararı da etki edemedi

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Haziran başında TÜRKŞEKER Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan , yayınlanan kararname sonrası görevden alınarak yerine Muhiddin Şahin atanmıştı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç