Son dakika: Seçimler 2. tura nasıl kalır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Seçimler 2. tura nasıl kalır?

Seçimler nasıl 2. tura kalır? Seçimler 2. tura kalırsa ne olur? İşte gelen son dakika açıklaması ve seçimler hakkında bilgiler.

Seçim 10 Mart 2023 17:09 0
Son dakika: Seçimler 2. tura nasıl kalır?

Seçim 2. tura nasıl kalır?

Seçimler 2. tura ne zaman kalır? sorusu son saatlerde en çok araştırılan soruların başında geldi. Vatandaşlar, neden seçimlerin 2. tura kalacağını, seçimlerin ilk turda bitmesi için ne olması gerektiğini araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu durum hakkında detaylara yer verdik.

SEÇİM İLK TURDA BU ŞEKİLDE BİTER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda bitmesi için bir adayın yüzde 50 sınırını aşması gerekmektedir. Yüzde 50 + 1 oy alan kişi Cumhurbaşkanlığını kazanır ve seçimler 2. tura kalmaz.

BU DURUMDA SEÇİMLER 2. TURA KALIR

Seçimlerde ilk turda yüzde 50 oy alan aday olmazsa seçimler 2. tura kalır. Yüzde 49.9 oy oranı olması durumunda bile seçim 2. tura kalır.

İKİNCİ TURA 2 ADAY KALIR

İlk turda 1. ve 2. olan adaylar 2. tura kalır. 2. turda en çok oy alan iki aday yarışacak.

2. TURDA SEÇİMLER NE ZAMAN YAPILIR?

2. tur seçimleri, ilk tur seçimlerinden 2 hafta sonra yapılır. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener konu iel ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, ikinci tur seçimin 28 Mayıs 2023'te yapılacağını belirterek, "Türk milletine, Türk demokrasisine, siyasi partilerimize hayırlı olsun. Çalışmalara devam ediyoruz" dedi. Siz kime oy vereceksiniz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç