Son dakika: Seçime 2 gün kala 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanlara kademeli erken emeklilik müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Seçime 2 gün kala 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanlara kademeli erken emeklilik müjdesi

Son dakika haberi: Seçime 2 gün kala EYT müjdesi geldi ve 8 Eylül 1999 sonrası sigortalı olanlara kademeli emeklilik geleceği vaadi geldi.

Emekli Haberleri 26 Mayıs 2023 12:06 1
Son dakika: Seçime 2 gün kala 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanlara kademeli erken emeklilik müjdesi

Seçime 2 gün kala 1999 sonrası sigortalılar için kademeli emeklilik müjdesi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun bir son dakika açıklamasında bulundu. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptığını söyleyen Erdursun, 9 Eylül 1999 tarihinden sonra sigorta girişi olanlara iyi haberi verdi. 

Erdursun yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olanlara kademeli emeklilik geleceğini ve EYT'de tüm eksikliklerin giderileceğinı öğrendiğini söyledi.Erdursun sosyal medya hesabı üzerindne yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Az önce Cumhurbaşkanı adayı Sayın @kilicdarogluk ile görüştüm. 08.09.1999 sonrası sigortalı olanlara KADEMELİ EMEKLİLİK gelecek! EYT’de tüm eksikler giderilecek"

Kademeli emeklilik geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

VEDAT BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün yaptığı açıklamada EYT'de çıraklık sigortası düzenlemesinin görüşüleceğini, ancak staj düzenlemesinin gündeme gelmeyeceğini söyledi. 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanlara emeklilik için Bakan, bunun olmayacağını, EYT'de 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanların emeklilik hakkı kazanacağını söyledi. Bakan açıklamasında, “Sigortası ödenmişse sorun yok, o sayılıyor. Sağlık sigortası başka bir şey. Çırak okullarında mesleğe giriş, işe devamlılık gösteren iş ilişkisi ise orada reform yapılması lazım. Onun sisteme dahil edilmesi gerekir. Onunla ilgili çalışmayı bitirmedik. Kısa süre içerisinde çalışma bittiği zaman kamuoyuyla paylaşırım”  dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
9.eylül 1999 olanlar ne yapacak... 3 günden 3 haftadan 7 8 aydan kaçiranların günahı nedir... 01.12.1999 olmalı ki o tüm ayları içine kapsamalıydı