Son dakika seçim olayları: Muhtarlık yarışında ortalık savaş alanına döndü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika seçim olayları: Muhtarlık yarışında ortalık savaş alanına döndü

Son dakika haberi: Muhtarlık seçimlerinde ortalık savaş alanına dönerken bölgede ölü ve yaralılar olduğu öğrenildi.

3.Sayfa 31 Mart 2024 11:59 67
Son dakika seçim olayları: Muhtarlık yarışında ortalık savaş alanına döndü

Seçime kan bulaştı: Diyarbakır'da büyük kavgada ölü ve yaralılar var.

Diyarbakır'ın Merkez Su İlçesi'nden bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde ilçenin kırsal Ağaçlıdere MAhallesi'nde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle kavga çıktı.

Mahallede oy kullanma işlemleri devam ederken burada bulunan iki grup arasında muhtarlık seçimleri nedeniyle önce sözlü olarak tartışma başladı.

Sözlü tartışmanın devam etmesi sonrası taraflar önce birbirine tekme tokatla, taş ve sopalarla saldırmaya başladı. Daha sonra taraflar, yanlarında getirdikleri silahları çıkardı ve sıkmaya başladı.

Hemen çevredeki vatandaşlar durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen ekipler, hemen çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken sağlık personelleri, güvenlik önlemlerini alınmasının ardından yaralılara müdahalede bulundu.

Yapılan ilk incelemede kavga sonucu kurşunların hedefi olan 1 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken 11 kişinin ise çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi.

İlk müdahalesi bölgede yapılan yaralılar, hemen ambulansla kentte bulunan hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken bölgede olayların hala tam dinmediği, jandarmanın bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığı öğrenildi.

AMBULANS GELEMESİN DİYE TAŞLADILAR

Edinilen bilgilere göre kavgaya karışanların, ambulans bölgeye gelemesin diye taşlı saldırı düzenlediği ve ambulansların hasar aldığı öğrenildi.

BİR SEÇMEN: MUHTARLIK KALDIRILSIN

Bir seçmen, oy pusulasının içine not yazarak bunu sosyal medya hesabından yayınladı ve muhtarlığın kaldırılmasını istedi. E devlet uygulaması ile muhtarlığın işlevinin kalmadığını söyleyen bu kişiye kısa sürede çok sayıda kişi destek oldu.

Sizce kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (67)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
şehir ve köy muhtarlık kalksın ilçelerde hallolur bu görev edevlet var artık köy ilçe ulaşım rahat eskisi gibi değil muhtarlık kalksin
Ziyaretçi 3 Ay Önce
evet mahallede savak 06.00 bakkalı açıyor gece 23.00 kadar bakkal çalışıyor muhtarlıkla alakası yok
Ziyaretçi 4 Ay Önce
kesinlikle kaldırılmalı
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Evet kaldırılsın muhtarlık kaldırılsın
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Evet