Son Dakika: Seçim Anketinde Çarpıcı Sonuçlar Geldi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Seçim Anketinde Çarpıcı Sonuçlar Geldi 2022

İki anket şirketinden seçim anketleri geldi. İşte onlarca ilde yapılan seçim anketlerinin sonuçları.

Siyaset 28 Tem 2022 08:29 1
Son Dakika: Seçim Anketinde Çarpıcı Sonuçlar Geldi 2022

32 İlde anket yapıldı. Sonuçları çarpıcı oldu.

Orc araştırma şirketi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada seçim anketi sonucuna yer verilirken bir de Abdulkadir Selvi'den bir anket geldi. Gelen ankete baktığımızda Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en güçlü rakibine yer verdi.

ORC ANKETİ

ORC tarafından yapılan , 32 ilde sonuçları ayrı ayrı verilen ankette İYİ Parti detayı dikkatleri çekti. Oyunu en çok arttıran partinin İYİ Parti olduğu görüldü. 

Anket sonucunda 32 ildeki ortalamaya göre AK Parti birinci parti oldu. Yüzde 27.1 'lik oyu ile ilk sırada yer alan AK Parti'yi yüzde 24'lük oy oranı ile CHP izledi. Üçüncü parti ise İYİ Parti oldu. İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 22.1 seviyesinde geldi.

Dötdüncü parti ise Milliyetçi Hareket Partisi oldu. MHP'nin oy oranı yüzde 7'de kaldı. DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 2.2 olurken Gelecek Partisi'nin oy oranı yüzde 2 oldu. Saadet Partisi'nin oy oranı ise yüzde 1.3 oldu. Bu sonuçlara göre ittifakların oy oranına bakarsak;

Cumhur İttifakı yüzde 34.1

Millet İttifakı yüzde 51,6

İşte 41 ilde yapılan seçim anketinin sonucu:

ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK TAKİBİ

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün anket sonuçlarını değerlendirdi. Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın 11-14 Temmuz arasında yaptığı anketin sonuçlarını aktaran Selvi, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük rakibinin ekonomi olduğunu söyledi.

Vatandaşlar anketlerde ülkenin en büyük sorunu ekonomi cevabını veriyor. Son ankette de katılımcıların yüzde 70.8'lik kısmı Ekonomi cevabını verirken aslında bu oran yüzde 75'i geçiyor. Çünkü ikinci sırada yüzde 5.8 ile işsizlik var.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Dogu bölgesi niye yok peki