Son dakika: SASA hissesini düşüren KAP
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: SASA hissesini düşüren KAP

SASA'da bugün hızlı bir düşüş görüldü. Yaşanan düşüşün nedeni belli oldu. İşte SASA hissesinde yaşanan düşüşün nedeni.

Borsa 7 Ağu 2023 21:23 0
Son dakika: SASA hissesini düşüren KAP

SASA'dan son dakika haberi geldi: Borsanın geçen sene parlayan yıldızında art arda kötü haberler geliyor. Bugün yaşanan düşüşün nedeni belli oldu.

SASA'dan bir son dakika haberi geldi.Bugün ciddi şekilde gerileyen, günü yüzde 8.06 düşüşle kapatan SASA'da düşüşün nedeni belli oldu. SASA'dan Kamuoyu Aydınlatm a Platformuna gönderilen bildirime baktığımızda yılın ilk 6 ayına ilişkin bilançoya yer verildiği görüldü. 338 milyar lira piyasa değerine sahip şirketin yılın ilk yarısındaki konsolide net zararı 704 milyon 138 bin lira oldu.

Yayınlanan son KAP'a baktığımızda şirketin net borcunun çeyreklik bazda yüzde 37 arttığına yer verildi. SASA'nın özkaynaklarının ise yılın ikinci çeyreğinde, ilk çeyreğe oranla yüzde 16 oranında azaldı.

Şirket satışlarına baktığımızda ise yılın ikinci çeyreğinde somut bir değişimin yaşanmadığı görüldü. Son 3 aylık dönemde şirketin brüt karının yüzde 39, esas faaliyet karının ise yüzde 49 oranında azaldığı görülüyor.

Bilançonun açıklanmasından sonra SASA'nın borsadaki hissesinde sert satışlar geldi. Gelen sert satışlarla birlikte SASA 60 liranın altına geriledi ve 58.75 TL'ye kadar düştü.

Haftanın ilk işlem gününde SASA, bu düşüşle birlikte en kötü performansı sergileyen hisseler arasında oldu.

Finans7.co9m | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com borsa, hisse, emtia, döviz kurları ve kripto paralar hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç