Son dakika salgın uyarısı: Adıyaman, Maraş ve Hatay'da 3 hastalığa dikkat
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika salgın uyarısı: Adıyaman, Maraş ve Hatay'da 3 hastalığa dikkat

Sağlık Bakanlığı Deprem Sonrası Halk Sağlığı Komisyonunun üyelerinden Prof. Dr. Recep Öztürk yaptığı son dakika açıklamasında bölgede beklenen salgınla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Sağlık 5 Mart 2023 08:28 0
Son dakika salgın uyarısı: Adıyaman, Maraş ve Hatay'da 3 hastalığa dikkat

Adıyaman, Hatay ve Maraş'ta salgın var mı?

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk bir son dakika açıklamasında bulundu. Öztürk yaptığı son dakika açıklamasında deprem bölgelerinde yapılan incelemelerin sonuçlarını aktardı.

3 HASTALIĞA DİKKAT!

Yapılan inceleme sonucunda bölgede herhangi bir salgın hastalık olmadığını söyleyen Öztürk, depremle ilgili ortaya çıkan akut acil dönemin bitmek üzere olduğunu söyledi. Deprem bölgesinde beklenen ve mevcut şartların ortaya çıkaracağı hastalıklar sürecine girildiğini söyleyen ÖZtürk, "Özellikle akut ishaller, değişik deri enfeksiyonları ve üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere. Gerek il merkezlerinde gerekse sahada ve köylerdeki çadır kentlerde yaptığımız incelemelerde, şu an itibarıyla bahsettiğimiz bu enfeksiyonlarda bir salgın durumunun asla olmadığını ama mevcut şartlarda ülkemizin veya bu bölgede deprem olmasaydı o şartlarda görülebilen enfeksiyonların şu anda görünmekte olduğunu tespit ettik" dedi.

Tüm süreçlerin düzenli şekilde takip edildiğini bildiren Öztürk, "Burada bu enfeksiyonların oluşmaması için zaten ilgili konaklama yerlerinde tuvaletlerin güçlendirilmesi ve sayıca arttırılması, seyyar çamaşırhanelerin yaygın bir şekilde kullanıma girmesi, banyo imkanlarının arttırılması bu enfeksiyonların şu anda kontrol altında olmasının en önemli nedeni" dedi.

Öztürk açıklamasının devamında, "Akut gastroenterit paneli dediğimiz bütün bu temel etkenleri çalışan sistemler şu anda mevcut. Sahadan bu şekilde şüpheli bir enfeksiyon, bulaşıcı hastalık bildirildiğinde buradaki laboratuvar imkanlarında bu etkenler hızla çalışılıp sahaya yönelik tedbirler alınma durumunda" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç