Son dakika: Sağlık Bakanlığı 3500 güvenlik görevlisi alımı yapacak: İşte ilan tarihi ve başvuru şartları 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Sağlık Bakanlığı 3500 güvenlik görevlisi alımı yapacak: İşte ilan tarihi ve başvuru şartları 2023

Sağlık Bakanlığı 81 şehirde hastanelere 3 bin 500 güvenlik görevlisi alımı yapacak. İlan tarihi hakkında beklenen açıklama geldi.

İŞKUR İlanları 19 Mart 2023 12:14 0
Son dakika: Sağlık Bakanlığı 3500 güvenlik görevlisi alımı yapacak: İşte ilan tarihi ve başvuru şartları 2023

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı 81 ilde hastanelere kura ile 3.500 güvenlik görevlisi alımı yapacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanması beklenen 2.etap personel alım ilanı için geri sayım başladı. Uzun bir süredir beklenen ilan için bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada ilanın kısa sürede geleceğine yer verildi.

Genç Sağlık Sendikası Danışmanı ve Sözcüsü Aras Ali Altıntaş yaptığı son dakika açıklamasında atama bekleyen personeller için iyi haberi verdi. Altıntaş yaptığı açıklamada ilanın ÖSYM'ye gönderildiğini ve kısa sürede yayınlanacağını söyledi. Söz konusu açıklama şu şekilde:

Bu açıklamaya baktığımızda ilanın kısa sürede geleceği görülüyor Bu hafta yayınlanması beklenen ilanda 3 bin 500 güvenlik görevlisi alımı yapılması bekleniyor. 

Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Güvenlik alımında başvuru genel şartlarının şu şekilde olacağı belirtildi:

- 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

- Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak (Sizce yaş şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın)

- 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

 Silahsız güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

Hangi İllerde Alım Yapılacak?

Personel alımının 81 şehre yapılması bekleniyor.

Siz hangi kadroya hangi şehirde ilan bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlan Tarihi

Personel alımı duyurusunun bu hafta gelmesi ve işçi alımında başvuruların İŞKUR üzerinden önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. Başvuru ekranı açılınca bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç