Son Dakika: Rusya Ukrayna Görüşmesi Sonrası Brent Petrol Sert Düştü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Rusya Ukrayna Görüşmesi Sonrası Brent Petrol Sert Düştü

Tüm dünyanın gözünü çevirdiği toplantıdan ilk olumlu sonucun çıkmasının ardından brent petrolde düşüş yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre brent petrol kısa sürede yüzde 6 değer kaybetti.

Dünya 29 Mart 2022 15:36 0
Son Dakika: Rusya Ukrayna Görüşmesi Sonrası Brent Petrol Sert Düştü

Müzakerelerden olumlu sonuç çıkmasının ardından petrol fiyatları da aşağı yönlü seyre girdi.


Rusya ile Ukrayna bugün İstanbul'da bir araya geldi. Müzakere heyetinin görüşmesinden olumlu sonuç çıktı. Olumlu sonucun yansımaları hemen piyasalarda görüldü. İlk olarak gram altın sert bir düşüşe girerken daha sonra da brent petrol fiyatında aşağı yönlü seyir başladı.


Gelen son verilere göre sabah 920 lira seviyesinde olan gram altın, görüşmeden olumlu sonuç çıkmasının ardından 893 liraya kadar geriledi. Kısa sürede yaşanan bu düşüş hala devam ediyor.


PETROLDE DÜŞÜŞ


Görüşmelerin yansıması petrolde de görüldü. Piyasalarda brent petrol yüzde 6'ya yakın bir değer kaybetti ve 102 dolar seviyesine kadar geriledi.


Yaşanan bu düşüşün önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarına yansıması bekleniyor. Öte yandan petrol fiyatları için gözler Perşembe günü yapılacak OPEC+ toplantısına çevrildi. Petrol üreten ülkelerin bir araya geleceği toplantıdan çıkacak kararlar, petrolde yeni yol haritasını belirleyecek.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç