Son dakika: Rekor kıran gram ve ons altın fiyatı için tahmin geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Rekor kıran gram ve ons altın fiyatı için tahmin geldi

Son dakika haberi geldi. Son günlerde rekor kıran altın fiyatları hakkında yeni tahmin geldi. İşte gelen altın yorumu.

Altın 15 Nisan 2023 09:22 0
Son dakika: Rekor kıran gram ve ons altın fiyatı için tahmin geldi

Son dakika haberi: Rekor kıran altın fiyatları için tahmin geldi.

Altın fiyatların yükseliş son dönemlerde ciddi şekilde artış gösterdi. Yaşanan yükselişten sonra yatırımcıar, altın almak isteyenler, altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini araştırmaya başladı. Geçen çarşamba günü açıklanan ABD enflasyon rakamlarının beklentilerden iyi gelmesi sonraso dün ABD'de ÜFE sürprizi geldi ve yıllık yüzde 3 beklenirken yüzde 2.7 oranında bir ÜFE geldi. Aylık bazda ise 0.1 artış beklenirken 0.5'lik bir düşüş olduğu görüldü.

Amerika'da düşük gelen verilerden sonra Fed'in faiz artırımında duracağı beklentileri arttı. 2 ile 3 Mayıs tarihlerinde yapılacak toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımı geleceği, daha sonra faiz artırımlarının duracağı, faizlerin bir süre sabit kalacağı bildirildi. Bu gelişmelerle birlikte dolar güç kaybetmeye başladı. ABD'de tahvil faizlerinde düşüş oldu ve altın üzerindeki baskı azaldı.

Galata Menkul Araştırma Müdürü Yavuz Kavak yaptığı son dakika açıklamasında son dönemde rekor kıran altın ile ilgili son 1 aydaki ons rallisini değerlendirerek, "ABD’de iflas eden bankalar sonrasında Fed’in bilançosunda yaşanan yükselişler ve yine Fed’in sene sonundan önce Parasal Genişleme’ye (QE) yeniden başlayacağına dair artan beklentilerle; Dolar Endeksi ve ABD tahvil faizlerinde görülen düşüşler, ons altını doğrudan destekliyor. Diğer taraftan, ABD verilerinde ortaya çıkan bozulmaların ‘resesyon’ tartışmalarını alevlendirmesi de; güvenli liman talebi ile ABD tahvilleri gibi, ons altına yarıyor. Peki, bu yükseliş daha ne kadar devam edebilir?" ifadelerini kullandı.

Kavak açıklamasının devamında yeni gelişmeleri değerlendirerek, "Bu hafta açıklanan enflasyon verileri sonrasında; artık, Fed’in bu sene (3 Mayıs’ta) en fazla 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapacağına kesin gözüyle bakılır oldu. Keza, yine bu haftaki Fed/FOMC tutanaklarında dillendirilen ‘hafif resesyon’ söylemi; bu durumu desteklediği gibi, Fed’in senenin ikinci yarısında birkaç faiz indirimi yapacağı beklentilerini de güçlendirdi. Bu şartları tersine çevirecek açıklamalar ve veriler görmedikçe; dolar varlıklarında zayıflama ve ons altında güçlenmenin devamını görebiliriz" dedi.

Bugün ABD'den gelecek Perakende Satışlar vergisi ve ABD bankalarının finansallarında iyi gelişmelerde olursa altında dolar endeksi ve tahvil faizleri yükselir diyen Kavak, ons altın fiyatında hızlı şekilde bir geri çekilme olabileceğini söyledi.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 1244 TL seviyesinde seyrediyor. Ons altın 1004 dolar seviyesinde. Diğer altın fiyatları ise şu şekilde:

ALTIN/ONS    2.004,54
ALTIN/GR SPOT    1.247,12
CUMHURİYET ALTINI    8.131
ZİYNET ALTINI    8.131,25
GRAM ALTIN    1.324,35
ÇEYREK ALTIN    2.039,05
YARIM ALTIN    4.078,10
ATA ALTIN    8.968,04
14 AYAR BİLEZİK GRAMI    872,83
22 AYAR BİLEZİK GRAMI    1.273,13
GREMSE ALTIN    21.571,00
ALTIN/ONS TL    38.879

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç