Son dakika: Rana Cabbar hayatını kaybetti: Kimdir, nerelidir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Rana Cabbar hayatını kaybetti: Kimdir, nerelidir?

Son dakika haberi: Ünlü oyuncu Rana Cabbar'dan bir acı haber geldi. Ünlü oyuncu hayatını kaybetti.

Kültür Sanat 20 Nisan 2023 16:45 0
Son dakika: Rana Cabbar hayatını kaybetti: Kimdir, nerelidir?

Son dakika: Ünlü oyuncu Rana Cabbar hayatını kaybetti.

Ünlü tiyatro ve dizi oyunvusu Rana Cabbar'dan son dakika haberi geldi. Gelen haberde 8 Nisan tarihinde Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan ünlü sanatçı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Sökmen Menajerlik ajansı tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında usta oyuncunun vefat haberi şu şekilde verildi: “Değerli oyuncumuz Rana Cabbar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz”

Geçen günlerde hastane ön,ünde bir açıklama yapan Metin Yıldız, ünlü oyuncunun sağlık durumu ile ilgili, "Şu an Taksim İlk Yardım Hastanesi'nin (Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi) önündeyim. Çok değerli oyuncumuz, büyük usta Rana Cabbar hastalanıyor ve durumu kritik bir şekilde hastaneye getiriyorlar. Doktoruyla konuştum, şu an durumu iyi. Daha iyi geldiğinden... Kontrol altında... İlgiye, alakaya, arayıp sorulmaya, bakıma ihtiyacı var. İlgileniyoruz. Kamuoyuyla paylaşmak istedim" ifadelerini kullanmıştı.

SANAT CAMİASINDAN BAŞSAĞLIĞI

Hazal Kaya vefat haberi sonrası yaptığı açıklamada, "Ah Rana Abim… Çok hakkın var üzerimde… Çok üzgünüm" dedi.

Zafer Algöz ise yaptığı açıklamada, "Oyuncu Rana Cabbar ağabeyimiz vefat etmiş.A llah rahmet eylesin. Ankara AST’ın efsane oyunu 'Sakıncalı Piyade'de izlemiştim ilk olarak. Oyunculuğun yanında kalemini de iyi kullanırdı. Başımız sağ olsun" dedi.

MAHSUN KIRMIZIGÜL'ün mesajı şu şekilde:

Bir ustayı, bir abiyi, bir bilgeyi, bir dostu, arkadaşı kaybettim. O kadar üzgünümki buraya yazacak kelime bulamıyorum. Bu dünyadan, bir efsane olan Rana Cabbar geçti. Mekanın cennet olsun Rana baba.

NEBAHAT ÇEHRE'den gelen mesaj ise şu şekilde oldu:

Kalbimiz seninle olacak.

RANA CABBAR KİMDİR, NERELİDİR? KAÇ YAŞINDAYDI?

1945 senesinde İstanbul'da dünyaya gelen ,daha sonra Ankara'ya giden Cabbar, Ankara Sanat Tiyatrosunun kuruluşunda çalışmalarda bulundu. Uzun süre boyunca Ankara Sanat Tiyatrosunda oyunculuk yapan Cabbar, Uğur Mumcu'nun yazdığı Sakıncalı Piyade oyunundaki Sakıncalı rolünü ilk canlandıran isim oldu.

Kabadayı'da Haco karakterine hayat vermişti.Vabbar'ın vefat haberi sanat camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç