Son Dakika: Raf Fiyatlarına Yüzde 40 Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Raf Fiyatlarına Yüzde 40 Zam Geliyor

Son dakika haberi: Sektör yetkilileri yaptıkları açıklamada kozmetik ürünlerine yüzde 40 zam geleceğini duyurdu.

Ekonomi 7 Haz 2022 19:37 0
Son Dakika: Raf Fiyatlarına Yüzde 40 Zam Geliyor

Son dakika haberi: Kozmetik ürünlerine yüzde 40 oranında zam geliyor.

Aksan Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kutanoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Kutanoğlu Bloomberg canlı yayınına katıldı ve burada yaptığı son dakika açıklamasında , kozmetik ürünlerinde son dönemlerde ciddi bir maliyet artışı olduğunu söyledi. 

Birçok kalemde ciddi maliyet artışları olduğunu söyleyen Kutanoğlu, maliyetlerde yaşanan yükselişlerin raf fiyatlarına da yansıyacağını söyledi. Girdi maliyetlerinin artmasından sonra gelecek zamlarla birlikte raflarda yüzde 30 ile 40 arasında zam olacağı bildirildi. 

ÇALIŞANLARA EK ZAM YAPILDI

Kutanoğlu konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, sektör olarak sene başında asgari ücrete yapılan zamdan sonra bir de ek zam yapıldığını , sektörde çalışanlara ek yüzde 20 zam yaptıklarını söyleyerek, "Biz çalışanlarımıza asgari ücrete yapılan zam dışında Mayıs ayında yüzde 20 bandında ara zam verdik. Çünkü enflasyon karşısında yapmış olduğumuz zammın onlar için çok bir anlamı olmadı. Bütün bunlar diğer maliyetlerle bir araya gelince ürünlerde yüzde 30-40 bandında artışa sebebiyet verecek." ifadelerini kullandı. 

ZAM TARİHİ

Kutanoğlu açıklamasının devamında zam kararına değindi ve zamların raflara Ağustos ayında yansıyacağını söyleyerek, "Bu artışlar raflara henüz yansımadı. Raflara ne kadar geç yansıtabilirsek o kadar halkımız için iyi olduğunu düşünüyoruz. Zamların Temmuz değil ama Ağustos ayında yansıyacağını düşünüyorum. Kur artışlarının da etkisini görebiliriz." ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç