Son dakika: Pandemi cezaları iade edilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Pandemi cezaları iade edilecek

Son dakika haberi: 24 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre korona döneminde kesilen para cezalarının iade edileceğine yer verildi.

Resmi Gazete Haberleri 24 Mayıs 2023 08:59 0
Son dakika: Pandemi cezaları iade edilecek

Corona döneminde ceza kesilen ve cezasını ödeyenlere sevindiren haber: AYM, kesilen cezaların iadesine karar verdi.

Koronavirüs döneminde kesilen ve ödenmeyen cezalara geçtiğimiz aylarda af gelmişti. Gelen af ile birlikte corona cezasını hala ödemeyen ve ödemediği ceza nedeniyle icra takibine düşen, cezası vergi dairelerine giden vatandaşların bu cezaları silindi. Cezaların silinmesi ise bir tartışmayı beraberinde getirdi. Bu tartışma ise kesilen cezayı zamanında ödeyen vatandaşlar oldu. Hakkında kesilen korona cezasını zamanında ödeyen vatandaşlar, ödedikleri paranın iade edilmesi gerektiğini söyledi. Ancak geçen süre içinde bu konuda meclisten bir adım gelmedi.

Beklenen adım Anayasa Mahkemesi'nden geldi. AYM'den gelen haberde cezaların iadesine ilişkin gelen başvurunun incelendiği ve karara bağlandığı bildiridli. Söz konusu karar ise bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Söz konusu itirazın konusu şu şekildeydi:

AYM tarafından alınan kararda maske takmama ve diğer nedenlerle yazılan cezaların iade edilmesi gerektiğine yer verildi. Resmi Gazete'de yayınlanan AYM kararında, "Anayasa Mahkemesi 3/11/2022 tarihli ve 7420 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un geçici 4. maddesinin ikinci cümlesinde yer alan "...tahsil edilmiş olan idari para cezaları iade edilmez." ibaresinin Anayasa'ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE oyçokluğuyla karar verildi" ifadelerine yer verildi.

Bugün yayınlanan karar ile pandemide ödenen para cezalarının iade edilmesinin yolu açıldı. Siz ne kadar ceza ödemiştiniz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç