Son dakika: Özgür Demirtaş'tan borsa yorumu geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Özgür Demirtaş'tan borsa yorumu geldi

Borsa İstanbul ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Demirtaş borsa yorumunda bulundu.

Borsa 15 Mayıs 2023 18:06 0
Son dakika: Özgür Demirtaş'tan borsa yorumu geldi

Son dakika: Özgür Demirtaş'tan borsa yorumu geldi.

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında Borsa İstanbul ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında borsa hakkında dikkat çeken yorumda bulundu. Borsanın ucuz olduğunu söyleyen Demirtaş, daha sonra bu sözlerine açıklık da getirdi.

BORSADA YÜZDE 10 MARJ KALDIRILMAMALI

Borsada yüzde 10'luk marjın kaldırılmaması gerektiğini söyleyen Demirtaş, yüzde 10 kalkmalı şeklinde gelen yoruma şu şekilde yanıt verdi: "Ben 10% luk marjın kalkmaması gerektiğini düşünüyorum. Evet ABD borsasında bu kısıt yok. Ancak bizde daha fazla küçük yatırımcı var ve duygusalız yatırım konularında. Bizim yapmamız gereken %10 kısıtını kaldırmak değil, Borsa İstanbul’a likidite çekmek. O zaman oynaklık azalır"

BORSA UCUZ

Borsa ucuz diyerek açıklama yapan Özgür Demirtaş, "Çok yakından takip ettiğim (Şirket bilançoları anlamında) bir Borsa değil. Ama finansal ölçülere göre UCUZ olduğu aşikar olsa da, bu potansiyeli çıkarmamız için Yabancı yatırımcı şart. Gelecek 1 yılki hedefin Borsa İstanbul’a yabancı yeni yatırımcı çekmek olması lazım" ifadelerini kullandı.

UCUZ AMA...

Özgür Demirtaş yaptığı açıklamasının devamında, "Ben Borsa İstanbul için UCUZ deyimini kullandığım için bunu yatırım tavsiyesi olarak alanlar var. Lütfen unutmayın asla yatırım tavsiyesi değil. Ben diyorum ki Borsamız UCUZ ama bu ucuzluğun düzelmesi için yabancı yatırımcı çekmemiz şart. En önemlisi böyle oynak olmamak için şart. Yabancı yatırımcı daha fazla gelse, piyasaya likidite sağlıyor. Bu likidite küçük paralarla alıp satıp aşağıya ve yukarıya doğru %10’luk ani hareketleri engelliyor. Yani Yabancı yatırımcı şart derken, sadece gelsinler de Borsa artsın anlamında söylemiyorum. Gelsinler de oynaklık azalsın anlamında da söylüyorum. Ayrıca umarım bu ucuzluk bir gün düzelir" dedi.

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç