Son Dakika: Otomobilde ÖTV Hareketliliği: Yüzde 30-40 İndirim...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Otomobilde ÖTV Hareketliliği: Yüzde 30-40 İndirim...

Otomobilde ÖTV indirimi hareketliliği yaşanıyor. CHP liderinin açıklamasından sonra kritik açıklama geldi.

Taşıt 28 Tem 2022 08:51 3
Son Dakika: Otomobilde ÖTV Hareketliliği: Yüzde 30-40 İndirim...

Otomobilde ÖTV hareketliliği başladı.

Otomotivde son günlerde ÖTV düzenlemesi hareketliliği yaşanıyor. ÖTV dar gelirli vatandaşların araba almasını hayal haline getirirken CHP liderinin çağrısı sektörde dikkat çekti. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada planlarının 1.6 motor gücünün altındaki araçlarda ÖTV'yi dörtte birine çekeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu açıklamasında ilk aracını alacakları gençlerden de ÖTV almayacakları sözünü verdi.

Lüks araç almak yerine vatandaşların erişebilecekleri arabalarda vergi indirimi yapmayı planladıklarını söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri iki gündür Türkiye'nin gündeminde.

GELECEK GÜNLERDE...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından sonra ÖTV sisteminin baştan aşağı değiştirilmesinin beklendiği öğrenildi. Yeni ÖTV uygulaması arabanın ülkemizde yatırım aracı haline dönüşmesi , küresel araba tedarik sorunları, ikinci el piyasası gibi pek çok faktörden ötürü belki zaman alacak olsa dahi asıl önemli olan konu ana muhalefetin vergilendirmeye yaklaşımının nasıl olacağıyla ilgili örnek teşkil etmesi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin ulaştığı CHP'li yetkililer, motorlu taşıtlar ÖTV'sindeki indirimin çok önemli olduğunu, ancak vergilendirmede yaklaşım farklarına dikkat çekti ve verginin tam anlamı ile genele yayılması, adil bir vergilendirme konusunun asıl siyasi hedefleri olduğunun altını çizdi. 

KYK kredi düzenlemesi ve asgari ücret düzenlemelerinin ilk olarak Kılıçdaroğlu tarafından belirtildiği açıklamadan sonra ÖTV beklentisi de arttı. Yurttaşın otomobildeki en önemli gündem konusu ise sıfır araç aldığında kaç TL'lik indirim olacağı konusu olduı.

Eğer ÖTV , Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı gibi düzenlenirse araç fiyatlarında yüzde 30 ile 40 arasında indirim olacak. 

485 bin TL değerindeki Hyundai i20 Style Plus 300-350 bin TL,

705 bin TL etiketindeki Toyota Corolla Hybrid Dream e-CVT 450-500 bin TL,

934 bin TL olan Kia Sportage Cool ise 600-650 bin TL seviyesine düşecek.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Sosyal medya ise ÖTV'siz araç konusunda ikiye bölündü. Elinde arabası olan kişiler, ÖTV sıfırlanır ya da 1/4'e indirilirse arabalarının ciddi değer kaybedeceğini söyleyerek ÖTV sıfırlanmasına karşı çıkıyor. Arabası olmayanlar ise ÖTV indiriminin, sıfırlanmasının gelmesini istiyor.

Sizce ÖTV sıfırlanmalı mı , indirilmeli mi? Yoksa aynı sistem devam mı etmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sıfırlandı inşallah araba alalım🥳🥳🥳🥳🥳
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Arabası olanlar zarar edeceğinden korkuyor ÖTV indirimi hemen gelmeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
tamamiyle indirilmeli haddinden fazla