Son Dakika: Ons ve Gram Altın Fiyatları Çakıldı: İşte Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Neden Düşüyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Ons ve Gram Altın Fiyatları Çakıldı: İşte Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Neden Düşüyor?

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında faiz etkisi ciddi şekilde görülmeye başlandı. Fiyatlar sert şekilde düştü.

Altın 23 Eylül 2022 14:05 1
Son Dakika: Ons ve Gram Altın Fiyatları Çakıldı: İşte Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Neden Düşüyor?

Gram altın çakıldı.

Son dakika haberi: Altın fiyatları hızlı şekilde düşmeye başladı. Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre ons altın fiyatı gerilemeye başladı. Fed 'in faiz kararından sonra basşlayan düşüş bugün hızlandı.

PİYASALAR KAPANIYOR

Dünyada piyasaların hafta sonu tatiline gireceği son saatlerde altın fiyatları hızlı şekilde düşmeye başladı. Sabah saatlerinde 1674 dolar seviyesinde seyreden altının ons fiyatı hızlı bir düşüşle 1641 dolara kadar geriledi. İşte ons fiyatında yaşanan düşüşün grafiği:

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın fiyatında hızlı şekilde düşüş görüldü. Altın ons fiyatında yaşanan düşüşle birlikte başlayan gram altın 988 lira seviyesinden hızlı şekilde düşerek 970 TL'ye kadar geriledi. İşte gra maltın fiyatında yaşanan düşüşün grafiği:

DİĞER ALTIN FİYATLARI

ALTIN/ONS  fiyatı  1.641,43

ALTIN/GR SPOT fiyatı    970,86

CUMHURİYET ALTINI fiyatı    6.382

ZİYNET ALTINI  fiyatı   6.382,17

GRAM ALTIN  fiyatı   999,48

ÇEYREK ALTIN fiyatı    1.590,44

YARIM ALTIN fiyatı    3.200,87

ATA ALTIN fiyatı    6.761,01

14 AYAR BİLEZİK GRAMI fiyatı  654,71

22 AYAR BİLEZİK GRAMI fiyatı    934,01

GREMSE ALTIN  fiyatı   16.343,00

ALTIN/ONS TL fiyatı    30.605

ALTIN TAHMİNLERİ YORUMLARI

Commtrendz Risk Yönetim Hizmetleri Direktörü Gnanasekar Thiagarajan yaptığı son dakika açıklamasında “Spot altındaki zayıflığın, parasal sıkılaşmanın altını elde tutmayı daha maliyetli hale getirmesiyle devam etmesi muhtemel”  dedi ve  “Ancak, durgunluk endişeleri ve Rusya-Ukrayna savaşında gerilimin artması fiyatları destekleyebilir” dedi.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya, “Altın küresel görünümü kötüleşmesi ve Wall Street’in tahvil getirilerinde zirveyi görmeye yakın olunduğuna dair özgüveniyle net şekilde güvenli liman olma yolunda ilerliyor. Değerli metal 1660 dolar seviyesinde devasa bir desteğe sahip ve fiyatlar burada tutunabilirse zamanla 1.700 dolar seviyesine tekrar çıkılabilir” dedi.

İslam Memiş ise "Türkiye'de altın , dolar ve onsun çarpılması sonucu oluştuğu için çift ayaklı ve değer kaybetmez. 20 yıl önceki fiyatlara 10 yıl önceki geçen yılki fiyatlara bakın. Gram altın hiçbir zaman düşmez. Bu yıl 1000'leri konuşuyoruz. Önümüzdeki aylarda 1200, önümüzdeki yıl 1500'leri konuşacağız. Eğer sabır noktasında bir probleminiz yoksa, al sat yapmıyorsanız. Eğer ev araba almak için para biriktiriyorsanız gram altın en iyi yatırım aracıdır. Ve her zaman kazandıran her zaman yatırımcısının yüzünü güldüren yatırım aracıdır." dedi.

GRAM VE ONS NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın fiyatlarında Fed faiz etkisi görülmeye başlandı. Fed'in 1-2 Ekim'de yapacağı toplantından da yükske faiz artırımı beklentisi ile altın üzerinde baskı arttı. Altında baskının kalkması için Ekim ayının ortasında açıklanacak ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin altına gerilemesi gerekiyor. Bu durumda fiyatlar üzerindeki baskı azalır.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com altın, döviz, kripto para, borsa ve emtia fiyatları hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1 prim çok pahalı 980 500 olanakadar düşsün