SON DAKİKA: Ons, Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sert Düştü: Neden Düşüyor , Yükselecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SON DAKİKA: Ons, Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sert Düştü: Neden Düşüyor , Yükselecek mi?

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında sert düşüş görüldü. İşte gelen son bilgiler ve fiyatlarda son durum.

Altın 15 Eylül 2022 19:10 1
SON DAKİKA: Ons, Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sert Düştü: Neden Düşüyor , Yükselecek mi?

Gram altın çakıldı.

Akşam saatlerinde piyasalarda baskı artmaya başladı. Gündüz düşüşle başlayan ve yatay seyreden altın fiyatları, akşam saatleri itibarıyla hızlı şekilde düşüşe geçmeye başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre altının ons fiyatı dakikalar içinde 25 dolardan fazla değer kaybetti ve buna paralel olarak gram altında da hızlı şekilde düşüş görüldü.

ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Gelen son dakika bilgilerine göre gündüz 1690 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı hızlı bir düşüşle 1662 dolara kadar geriledi ve dakikalar içinde 28 dolar değer kaybetti. İşte altının ons fiyatında yaşanan düşüşiün grafiği:

GRAM ALTIN SERT DÜŞTÜ

Gram altın fiyatında da hızlı şekilde düşüş görüldü. Gündüz 995 lira seviyesinde seyreden gram altın hızlı bir düşüşle 975 liraya kadar geriledi. İşte gram altın fiyatında yaşanan düşüşün grafiği:

NEDEN DÜŞÜYOR?

Amerika'dan art arda gelen faiz açıklamaları ve bir jumbo faiz artırımı beklentisi altında fiyatları baskılayan sebep oldu.

DİĞER ALTIN FİYATLARI: ÇEYREK CUMHURİYET...

Çeyrek altın 1601 lira seviyesine gerilerken Cumhuriyet altını 6388 liraya ziynet altını 6387 liraya, yarım altın 3203 liraya, 14 ayar bilezik gramı 656 liraya ve 22 ayar bilezik gramı 936 liraya düştü.

TAHMİNLER

Fransa merkezli dev finans kuruluşu Societe Generale yaptığı son dakika açıklamasında 2023 yılı ikinci çeyrekte altının ons fiyatının 1550 dolarlara kadar düşeceğini söyledi.

“Yıl sonunda gram altın için 1.400 lira tahminim devam ediyor” diyen İslam Memiş, dolar/TL kurunda bir geri çekilme görülmesi durumunda ancak gram altında 1.000 liranın altının konuşulabileceğini söyledi. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
28 dolar değil liradır o