Son dakika: Okullara güvenlik görevlisi alımında umut veren açıklama 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Okullara güvenlik görevlisi alımında umut veren açıklama 2023

Okullara güvenlik görevlisi alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada okullarda güvenliğin sağlanması için yeni önlemler alındığına yer verildi.

TYP 25 Ocak 2023 18:42 1
Son dakika: Okullara güvenlik görevlisi alımında umut veren açıklama 2023

Okullara güvenlik görevlisi alımında son dakika haberi: Umutlandıran haber geldi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında okullarda güvenliğin sağlanması ve akran zorbalığının önüne geçilmesi için bir çalışma başlattıklarını söyledi. Bakan Özer yaptığı son dakika açıklamasında çalıştay yapıldığını ve bunun içöin bir dizi tedbir kararı alındığını söyledi.

Bakan Özer çallıştayda yaptığı açıklamada akran zorbalığına ilişkin yapılanlara ilişkin, "Akran zorbalığına karşı farkındalığın artırılması için öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve ailelerimizi sürekli destekleyeceğiz. Akran zorbalığı konusunda bütüncül bir yaklaşımla çalışmaların yürütülmesi amacıyla sürecin en önemli unsurlarından olan aileleri güçlendirmeye dönük faaliyetlerimizi artıracağız. Başlattığımız Aile Okulu Projesi çalışmalarımıza daha da ağırlık vereceğiz. Akran zorbalığı ile ilgili farkındalığın artırılması için Aile Okullarımızdaki programlarımızı, bu yönde güçlendireceğiz. Akran zorbalığına karşı farkındalığın artırılması için öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve ailelerimizi sürekli destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin psikolojik olarak desteklenmesi adına çalışmalar yaptıklarını ve yeni öğretmen atamasında tüm okullara rehber öğretmen ataması yapılacağını söyleyen Bakan Özer, "Her okulda bir rehber öğretmen olacak şekilde yeni öğretmen atamalarını planlıyoruz. Halihazırda okullarımızda 40 bin dolayında rehber öğretmenimiz ve psikolojik danışmanımız görev yapıyor. Çalıştay raporumuzda, bu öğretmenlerimizin sosyal duygusal beceriler konularında mesleki yeterliliklerinin artırılması amacıyla program başlatılması tavsiyesi var. Bu konuda da çalışma başlattık. Ayrıca 'Zorlayıcı Yaşam Olaylarında Psikoeğitim Projesi' kapsamında hazırlanan okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise kademelerine özgü içeriklerimizi yaygınlaştırıyoruz" dedi.

YENİ KARARLAR ALDIK

Baan ÖZer açıklamasının devamında çalıştayda önemli kararlara imza attıklarını söyleyerek, "Okullarda zorbalık ve şiddet olaylarının önlenmesine yönelik mevzuatta yapılabilecek diğer düzenlemeleri de masaya yatırdık. Çalıştayın sonuç raporuna göre yeni planlamalarımızı hayata geçireceğiz. Tüm bu konular netleştiğinde kamuoyuna açıklayacağız. Amacımız, güvenli okun iklimini güçlendirerek eğitim sistemimizi çok daha sağlıklı noktalara getirebilmek. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜVENLİK ALIMI OLMALI

Okullara yapılmayan güvenlik görevlisi alımlarının yeniden yapılması gerekmektedir. Okullarda görevlendirilecek güvenlik görevlileri ile akran zorbalığı, okullarda kavga ve diğer olaylara karşı nitelikli şekilde mücadele edilebilir. Sizce olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Okullara güvenlik alımı ialnı geldiğinde haberdar olmak için  TIKLA İNDİR

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
olmalı olmalı olmalı kesinlikle