Son dakika: Okullara 60 bin temizlik görevlisi alımı başvuruları başladı İşte işkur TYP işçi personel başvurusu 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Okullara 60 bin temizlik görevlisi alımı başvuruları başladı İşte işkur TYP işçi personel başvurusu 2023

Son dakika haberi: Okullara 60 bin temizlik personeli alımında ilk ilanlar geldi. Peki başvurular nasıl yapılacak? Başvuru şartları nedir? İşte başvuru detayları.

TYP 20 Ocak 2023 09:29 57
Son dakika: Okullara 60 bin temizlik görevlisi alımı başvuruları başladı İşte işkur TYP işçi personel başvurusu 2023

Son dakika: 111 bin TYP personel alımında ilk ilanlar geldi.

TYP personel alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. İŞKUR'dan yapılan son dakika açıklamasına baktığımızda TYP kapsamında 3 şehre alımların başladığı görülüyorken okullara alımların da başladığı görüldü. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu ilanların başvurusuna dair detaylara yer verdik.

ERDOĞAN 111 BİN PERSONEL ALIMI MESAJINI VERDİ

Geçen gün bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında 111 bin TYP işçi alımı yapıldığını söyledi ve bu sene de bu civarda alım olacağı mesajını verdi.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI

TYP kapsamında yapılan işçi alımında başvuru şartları şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).
  • Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adres Kayıt Sistemine (AKS) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilmektedir.
  • AKS’ye göre aynı adreste oturanların, gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’den yararlanamamaktadır.

İŞKUR DUYURDU

İŞKUR üzerinden yapılan son dakika açıklamasında 3 şehirde istihdam etmek üzere TYP işçi personel alımı yapılacağına yer verildi. 81 şehre gelecek ilanlar için ilk üç ilan Kahramanmaraş Kastamonu ve Bitlis için geldi. Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Diğer illere alım geldiğinde kaçırmamak için uygulamamızı TIKLA İNDİR

Yayınlanan 3 şehre baktığımızda Kahramanmaraş ile Kastamonu'da okullara alım yapıldığı görülürken Bingöl'de valilik bünyesine alım yapılıyor. 1476 işçi alımı başvurusu başladı. İşte yayınlanan TYP ilanları:

BAŞVURU

TYP işçi alımlarına başvuru yapacak adayların esube.iskur.gov.tr adresine gitmesi gerekiyor. Bu adrese gittikten sonra aşağıdaki gösterildiği gibi başvuru ekranına giderek müracaatını yapması gerekecek: İşte TYP başvurusu videolu anlatımı:

Kadın erkek polisler bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (57)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Urfa varmı
Ziyaretçi 15 Ay Önce
manisa okul temizlik
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Adana
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Altınordu okul temizlik görevlisi için bekliyorum
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Van