Son dakika: Öğretmen maaş zammı ve 2023 ek ders ücreti ne kadar?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Öğretmen maaş zammı ve 2023 ek ders ücreti ne kadar?

Son dakika haberi: Öğretmenlerin Ocak 2023 zamlı maaşları ve ek ders ücretinin ne kadar olacağı belli oldu. İşte öğretmen maaşı.

Eğitim 3 Ocak 2023 15:37 0
Son dakika: Öğretmen maaş zammı ve 2023 ek ders ücreti ne kadar?

Öğretmen maaşı ne kadar oldu? Ek ders ücreti ne kadar?

Memur ve emekli maaş zammı belli oldu. Açıklanan zam kararı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında maaşlara yüzde 25 zam geleceğini söyledi. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüşü göreceğiz. Hedefimiz, bu yıl enflasyonun üzerindeki köpüğü tramamen alıp gelecek sene meseleyi ülke gündeminden tamamen çıkarmaktır. Tabi enflasyon oranlarının belli olması, aynı zamanda memur ve emekli zamlarının da şekillenmesi anlamına geliyor. Geçen yıl memur maaşlarında yüzde 87 oranında artış yaptık. Ayrıca gelir vergisi muafiyeti, sözleşmeliye kadro ve ek gösterge gibi ilave şeyler getirdik. Açıklanan 2022 enflasyona göre memur ve emeklilerinin Ocak ayındna itibaren geçerli yılın ilk yarısını kapsayan maaş artış oranı yüzde 16.48 olarak uygulanacaktır. SSK ve Bağ Kur emeklilerinde ise bu oran 15.4 olarak ortaya çıkmıştır. Buradan tüm millete tüm emeklilerinin maaş artış oranının yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum"

ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR?

Öğretmen: Şu anki maaş 12 bin 276 (Derece 1/4)

Zamlı maaş: 15 bin 345 TL

En düşük öğretmen maaşı ise 12 bin 250 lira oldu.

EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Mevcut durumda kadrolu öğretmenlerin net ek ders ücreti 39,35 TL. Yüzde 25 'lik zam sornası yeni ek ders ücreti 49,1875 TL oldu. Sizce bu maaş ve ek ders ücreti yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek adaylar  bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç