Son dakika: Öğretmen il ilçe emri ne demek, nedir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Öğretmen il ilçe emri ne demek, nedir?

Son dakika haberi: MEB il ilçe emri ne demek? Öğretmen tayinlerinde ilçe emri nedir? İl emri ne demek?

Eğitim 29 Ağu 2023 21:48 0
Son dakika: Öğretmen il ilçe emri ne demek, nedir?

MEB il ilçe emri ne demek?

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı öğretmen ek tayin sonuçları açıklandı. Tayin sonuçlarının açıklanmasından sonra il ilçe emrine düşen öğretmenler, bunun ne olduğunu araştırmaya başladı.

İl ilçe emri, söz konusu kadroda il ve ilçede öğretmen açığı olmaması durumunda mazeret tayini ile ataması yapılan öğretmenler, il ilçe MEB bünyesinde olur. 

İl emri, öğretmen ve idari personelin istedikleri ilde görev yapabilmeleri için başvurdukları bir yer değiştirme yöntemidir. İl emri, MEB tarafından belirlenen kriterlere göre verilmektedir.

Şayet tercih ettiğiniz 25 okula ve bilgisayar kurası ile puan üstünlüğüne göre 26. tercihten boş kalan okullardan birine atanmadıysanız 27. tercihiniz olan il emrine atanırsınız. Bundan sonrası ise biraz il milli eğitimin insafına biraz da sizin uğraşmanıza kalmıştır. hem iyidir, cünkü düsük puanla bile olsa ailenize kavusursunuz, hem de kötüdür cünkü sizi nereye atayacakları belli değildir, acaba depo öğretmen mi olacağım korkusu vardır, beklemekten bi haller olursunuz.

Siz hangi il-ilçe emrine atandınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç