Son dakika öğretmen ataması açıklaması: Mahmut Özer'den branş dağılımı hakkında ilk açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika öğretmen ataması açıklaması: Mahmut Özer'den branş dağılımı hakkında ilk açıklama

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi ve öğretmen atamasında çalışmaların başladığına yer verildi.

Son dakika öğretmen ataması açıklaması: Mahmut Özer'den branş dağılımı hakkında ilk açıklama

Son dakika haberi: Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi. Bakan Özer yaptığı açıklamada öğretmen atamalarına değindi ve 1 branşa atama müjdesi verdi.

Öğretmen ataması için planlamanın başladığını söyleyerek açıklamasına başlayan Bakan Mahmut Özer, öğretmen atamasında her okula 1 rehber öğretmen ataması yapılmasının planlandığını ve öğretmen atama çalışmalarının başladığını söyledi. 

Sözcü Gazetesinde yayınlanan son dakika haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Özer, "2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimizi her okulda 1 tane olacak şekilde planlıyoruz." açıklamasını yaptı.

Siz hangi branşa atama bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek polisler bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "Kadim Doğrular Işığında Yenilikçi Aile Politikaları Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada ailenin, her toplumun en temel yapı taşı olduğuna işaret eden Bakan Özer, "O yapı taşının asıl kilit taşı, kadın. Çünkü kadın, medeniyeti kuran figür. Çocuklar, kadından, anneden, ailedeki anneden sadece süt içmiyor aynı zamanda dili içiyor. Çünkü dil medeniyetin taşıyıcısı, dil kültürün taşıyıcısı." dedi.

Özer "2000'li yıllarda lisedeki kız çocuklarının okullaşma oranları yüzde 39, bugün yüzde 96." dedi ve açıklamasını şu şekidle sürdürdü:

"Eğer siz eğitime erişemezseniz, kültürel iktidara, bir dil inşasına hiçbir zaman ortak olamazsınız. Aslında Türkiye'de yapılan operasyon da buydu. Bu ülkenin insanlarının değerleriyle birlikte eğitime erişimini engelleyerek, kültürel iktidardaki vesayet odaklarının sürdürülebilirliğini sağlamaktı. Aslında son 20 yılda eğitimde yapılan dönüşüm, kültürel iktidarı Anadolu sathına yaydı. Herkesin o sürece aktif, eşit bir şekilde fırsat eşitliğini merkeze alarak katılımını güçlendirdi. Bunların meyveleri çok uzun vadede alınacak.

KÖYLERE HALK EĞİTİM MERKEZLERİ KURULACAK

Bakan Özer açıklamasının devamında, "Sadece anaokulu ve ilkokulu açmıyoruz. Köylerde halk eğitim merkezi de kuruyoruz. Yani oradaki vatandaşlarımızın ve özellikle kadınlarımızın, halk eğitim üzerindeki kurslara erişebilirliğini artırmak için, sadece tarım ve hayvancılık değil, Aile Okulu da dahil olmak üzere yaşam becerilerini güçlendirecek ve değerlerle tekrar temas edebilmesini sağlayacak çok sayıda kursu köylere ulaştırıyoruz. Şu ana kadar 170 bin vatandaşımız ve ağırlıklı olarak kadınlarımız bu kurslardan faydalandı." dedi.

ATAMA AÇIKLAMASI

Bakan açıklamasında, "2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimizi her okulda 1 tane olacak şekilde planlıyoruz" dedi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Çocuk gelişim öğretmen ataması nezamn acaba