Son Dakika: Öğrenci Affı Geliyor (Öğrenci Affı Nedir?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Öğrenci Affı Geliyor (Öğrenci Affı Nedir?)

Son dakika haberi: AK PArtili Akbaşoğlu yaptığı açıklamada öğrenci affı çalışmalarının başladığını söyledi.

Eğitim 13 Mayıs 2022 12:30 6
Son Dakika: Öğrenci Affı Geliyor (Öğrenci Affı Nedir?)

Son dakika : Öğrenci affı geliyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve öğrenci affının gündeme alındığını söyledi. AK Partili Akbaşoğlu yaptığı açıklamada, "Lisans ve yüksek lisans öğrencileri için öğrenci affı çalışması başlattık." ifadelerini kullandı.

BİNLERCE ÖĞRENCİ BEKLİYORDU

Söz konusu düzenleme binlerce öğrenci tarafından bekleniyordu. Söz konsu açıklama , yeniden okullarına dönmek isteyen öğrencileri sevindirdi.

ÖĞRENCİ AFFI NEDİR?

YÖK tarafından öğrenci affı ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayan yükseköğretim kurumlarının bütün öğrencilerini (hazırlık, intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü, Birinci ve İkinci Öğretim, TUS, DUS, EUS) kapsamaktadır. Kapatılan veya öğrenci alımı durdurulan program veya yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilen öğrenciler de aftan yararlanabilecektir."

Yeni düzenlemeye göre yukarıda sayılan terör maddesi haricinde lisans ve ön lisans bölümlerinden ilişiği kesilenler, kayıt yapmayanlar geri dönebilecek ve öğrenciler, kazandıkları ancak bir şekilde okuyamadıkları bölümlere gidip kayıt yapabilecek ve üniversitelerde okuyabilecek.

2022 2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN GEÇERLİ OLMASI BEKLENİYOR

Eylül ayında üniversiteler yeni eğitim öğretim yılına başlayacak. Düzenlemenin o zamana kadar gelmesi bekleniyor.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Siz önce bir kyk burçlarını silin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kapatılan askeri myo veya harp okullarini kapsiyormu bilgisi olan varsa yorum yapabilirmi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kapatılan askeri meslek yüksek okulları veya harp okullarini kapsıyor mu bilgisi olan varmi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gitsinler okusunlar da sen kazan okul kazansın,kitapçısi kazansın,yurt sahibi kazansın ili ilçesi kazansın, kafesi kazansın okul bitince de oda sırtında 50 bin TL KYK kredi borcu kazansın sonrada iş arasın bulursaa
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
tam benlik kazanıp gidememiştim