Son dakika: Ödenen doğalgaz faturaları iade edilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Ödenen doğalgaz faturaları iade edilecek

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde ödenen doğalgaz faturalarının iade edileceğine yer verildi.

Haberler 1 Mayıs 2023 11:46 9
Son dakika: Ödenen doğalgaz faturaları iade edilecek

Bedava doğalgazda detaylar belli oldu.

Bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bedava doğalgazda detaylar belli oldu. Detayların belli olmasından sonra açıklama EPDK'dan geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasında vatandaşların bedava doğalgazı nasıl kullanacağına dair detaylara yer verildi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada Karadeniz doğalgazının çıkarılmasından sonra bedava olan 1 aylık doğalgazın detaylarının belli olduğunu, 1 aylık bedava gazdan sonra akabinde indirimli doğalgazın verileceğini söyledi. Dağıtım şirketlerine yazıların gönderildiğini söyleyen Yılmaz, "Bedava doğalgaz ve akabinde yapılacak indirim ile ilgili vatandaşlarımızın herhangi bir tereddüdü olmasın. Usul ve esasları belirledik. Dağıtım şirketleri ile görüştük gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek" dedi.

FATURALAR İADE EDİLECEK

Doğalgazda vatandaşın hakkının zayi olmayacağını söyleyen Yılmaz, tahsil edilen faturaların olması durumunda iptal edileceğini ve paraların vatandaşa geri verileceğini söyledi.

19 NİSAN KRİTİK TARİH

Bedava doğalgaz müjdesi 19 Nisan'da geldi. 19 Nisan'dan sonra gelen ilk faturanın 0 TL olacağı bildirildi. 19 Nisan'dan sonra fatura ödemesi yapanlara bu paraları iade edilecek. İade için enerji dağıtım şirketlerine başvuru yapmanız gerekmektedir.

KARARNAME GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan kararname şu şekilde:

MADDE 1- (1) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin amacı; konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin ödeyeceği doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedeli ile diğer tutarların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Sistem kullanım bedellerinin karşılanması

MADDE 2- (1) Konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24/4/2023 (bu tarih dahil) tarihinden 31/5/2023 (bu tarih dahil) tarihine kadar olan ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı ile 1/5/2024 tarihine kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda 25 Sm3'e kadar olan doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanır.

(2) Konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 20/3/2023 tarihli ve 6974 sayılı Cumhurbaşkanı Karan kapsamında tahakkuk ettirilecek ilk faturadaki doğal gaz tüketimlerinin otuz günlük kısmına tekabül eden sistem kullanım bedelleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanır.

(3) Bu madde kapsamında olan sistem kulamın bedellerine ilişkin tahakkuk edecek diğer tutarlar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanır.

Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar

MADDE 3- (1) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının görüşü alınmak suretiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca belirlenir.

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bizlere doğalgaz faturaları takip eden ayın 21. Günü tahakkuk ettiriliyor. Nisan ayı faturaları ise hala tahakkuk ettirilmedi. Sorum şu.. eğer 1 aylık muafiyet 20.04.23-20.05.23 tarihleri arasında başlayıp bitiyorsa 19.04.23 tarihinden sonraki gaz kullanımı nasıl tespit edilip ödenecek tutardan mahsup edilerek tahakkuk ettirilecek...
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Nisan ayı için mi geçerli bu yoksa Mayıs'ta mi
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Nisan ayı için mi geçerli bu yoksa Mayıs'ta mi
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Nisan ayı için mi geçerli bu yoksa Mayıs'ta mi
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Nisan ayı için mi geçerli bu yoksa Mayıs'ta mi