Son Dakika Ödemeler Hesaplara Yatıyor: Mazot Gübre Desteği 2022 Ne Zaman Verilecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Ödemeler Hesaplara Yatıyor: Mazot Gübre Desteği 2022 Ne Zaman Verilecek?

Çiftçilere mazot ve gübre desteği ödemeleri için geri sayımda sona gelindi. İşte ödeme hakkında son dakika açıklaması.

Tarım 24 Eylül 2022 12:48 0
Son Dakika Ödemeler Hesaplara Yatıyor: Mazot Gübre Desteği 2022 Ne Zaman Verilecek?

2022 mazot gübre desteği ne zaman verilecek?

Yüz binlerce çiftçi, 2022 yılı mazot gübre desteklerinin ne zaman hesaplara yatacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili açıklama gelmesinin ardından araştırmalar daha da arttı. Biz de finans7.com olarak bu haberimizde çiftçilere verilecek mazot gübre desteği hakkında detaylı bilgilere yer verdik.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NEDİR?

Çiftçilerin üretim yapması, yaptıkları üretimlerini biraz daha karlı yapabilmesi ve ülkede tarıma olan ilginin artması için devlet, çiftçilerem azot gübre desteği vermektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığıyla sağlanan destek ödemesinin detaylarına baktığımızda buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tirtikale üretimi yapan , Çiftçilik belgeis olan vatandaşlara dekar başına 22 liralık mazot desteği verilir. Gübre desteği ise dekar başına 20 liradır.  Yani dekar başına 42 liralık mazot ve gübre desteği ödemesi yapılır.

200 BİN LİRA KREDİ MÜJDESİ

Bakan açıklamasında "Bir diğer uygulamamız da 100 bin lira olan Ziraat Bankasının kullandırdığı kredinin 200 bin liraya çıkarılmasını sağlayacağız. Bu 200 bin liralık limitin 100 bin liralık kısmını yine karta yükleyeceğiz ve yine ayni olarak kullanılmasını sağlayacağız. Nerede? Sadece mazot ve gübrede."  dedi.

2022 MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

2022 yılı mazot gübre desteği ödemeleri hakkında açıklama Tarım Bakanı'ndan geldi. Bakan Vahit Kirişçi yaptığı açıklamada, "Bizim üreticilerimizin 2022 mazot ve gübre destekleri var. Biz, normal şartlarda bu destekleri, bizim dönemimizde olabildiğince hızlandırdık, yılın ilk 3 ayında tamamına yakınını öder hale geldik." dedi ve mazot gübre desteğinin gelecek seneye bırakılmayacağını, daha erken ödeneceğini söyleyerek, "Biz, 2022 yılının mazot ve gübre desteğini 2023'ün Mart'ına bırakmayacağız, 6 ay öne çekeceğiz. Çiftçimizin tarlaya, kendi arazisine girişinde ihtiyacı olan mazot ve gübre desteğini kullanması için ona vereceğimiz Ziraat Bankası kartına doğrudan yükleyeceğiz. Ayni olarak yükleyeceğiz, nakdi olarak kullanımına izin vermeyeceğiz. Birincisi, buraya yüklemiş olduğumuz mazot ve gübre desteklerini 6 ay önce almış olacağız, ikincisi bunları ayni olarak oraya yüklemiş olacağız, üçüncüsü de vatandaşımız o kartı kullanarak gidecek mazot ve gübreyle ilgili alışverişini yapacak. İnşallah bu da kısa sürede uygulanacak. Bunlarla ilgili çalışmalar tamamlanıyor." ifadelerini kullandı.

PEKİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Normalde ödemeler Mart 2023'te ödenecekti. 6 ay erkene çekilmesi ile birlikte 2022 yılı mazot ve gübre desteği ödemeleri Eylül'de , yani bu ay yapılacak. Ödemeler hakkında açıklamanın önümüzdeki hafta gelmesi bekleniyor. Açıklama gelince haberdar olmak için finans7.com uygulamasını indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç