Son dakika: ODAS'tan KAP geldi: Neden düşiüyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: ODAS'tan KAP geldi: Neden düşiüyor?

Son dakika haberi: ODAS'tan bir KAP geldi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirimde basında yer alan yanlış anlaşılmaya açıklık getirildi.

Borsa 14 Ocak 2023 10:49 0
Son dakika: ODAS'tan KAP geldi: Neden düşiüyor?

Son dakika: ODAS'tan KAP geldi.

Borsada son dakika geldi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu üzerinden yapılan son dakika açıklamasında ODAŞ  Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ tarafından özel duruma yer verildi ve basında çıkan haberlere ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"30 Mart 2022 tarihinde yayınlanan Kaynak Bazında Destekleme Bedelinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar'daki değişiklik ile ikili anlaşma miktarlarının muafiyet kapsamında olduğu kanunen belirtilmiştir.

Şirketimiz de söz konusu muafiyete ilişkin EPİAŞ'ın talebi üzerine hem ikili anlaşmalarını hem de bundan çok daha düşük miktarda olan nihai tüketiciye dolaylı olarak satılan kısımlarını EPİAŞ'a bildirmiştir. EPİAŞ da Usul ve Esaslar'a uygun olarak, nihai tüketiciye satılan miktarları değil ikili anlaşma miktarlarını baz alarak muafiyet uygulamıştır.

30 Eylül 2022 tarihinde, EPDK tarafından Usul ve Esaslar'da değişiklik yapılmış ve EK-1'de gösterildiği üzere 7. Maddeye "(nihai tüketiciye kadar)" ibaresi eklenmiştir.

Ancak EPİAŞ, EPDK'nın yönlendirmesiyle ilgili Usul ve Esaslar'daki değişikliği, temel hak ve hukuk kurallarının aksine geriye dönük olarak işletmek istemektedir. EPDK bu durumu 13 Ocak 2023 tarihli yazısıyla tarafımıza bildirmiştir ve hemen ardından da gerçeği yansıtmayacak şekilde basında yer verilmiştir.

Şirketimiz, Usul ve Esaslar'a uygun olarak karlılığının %60'ını dağıtım şirketlerinin maliyetlerine destek olmak için harcamaktadır. Bununla beraber, temel hukuktan uzaklaşılmasını ve bazı medya organlarında ceza veya benzeri yanıltıcı içeriklere ilişkin yayınları kabul etmemekteyiz. Şirketimizin bu konulara ilişkin her türlü hakkını koruyacağını bildiririz"

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk redi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç