Son Dakika: New York Metrosunda Silahlı Saldırı! Çok Sayıda Yaralı Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: New York Metrosunda Silahlı Saldırı! Çok Sayıda Yaralı Var

Gelen son dakika haberlerine göre ABD’nin New York şehrindeki Brooklyn bölgesinde bir metro istasyonunda silahlı saldırı yaşandı.

Dünya 12 Nisan 2022 17:25 0
Son Dakika: New York Metrosunda Silahlı Saldırı! Çok Sayıda Yaralı Var

Gelen son dakika haberlerine göre ABD sabah saatlerinde silahlı saldırı ile sarsıldı! ABD’nin New York şehrindeki Brooklyn bölgesinde bir metro istasyonunda silahlı saldırı yaşandı.


ABD’nin New York şehrindeki Brooklyn bölgesinde bir metro istasyonunda silahlı saldırı yaşandı. Açılan ateş sonucu en az 13 kişinin yaralandığı ve metroda patlayıcıların olduğu aktarıldı.


Saldırının, Sunset Park’ta 36’ıncı caddede metro istasyonunda yerel saatle 08.30 sıralarında meydana geldiği belirtildi.


New York Post gazetesine konuşan görgü tanıkları, gaz maskesi takan ve tanınmamak için MTA çalışanına benzer bir tür kıyafet giyen bir kişinin etrafa rastgele ateş açtığını ve daha sonra olay yerinden kaçtığını açıkladı. Polis kaynakları da ilk açıklamasında en az 5 el ateş edildiğini doğruladı.


Olayın, Sunset Park’ta D, N, R hatlarının yer aldığı 36’ıncı caddedeki metro istasyonunda sabah 08.30 saatlerinde meydana geldiği aktarıldı.


METRO SEFERLERİ DURDU

New York polisi, metroda, aktif bir patlayıcı düzeneğin bulunmadığını duyurdu. Olay sırasında veya sonrasında sis bombası kullanılma ihtimali üzerinde duruluyor.


Olayın terör saldırısı mı yoksa bireysel bir saldırı mı olup olmadığıyla ilgili incelemelerin sürdüğü belirtildi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, caddenin kapatıldığı, kentteki metro seferlerinin durdurulduğu bildirildi.


Görgü tanıkları, Brooklyn bölgesinde halk arasında panik yaşandığını da duyurdu.


"ACİL DURUM EKİPLERİ OLAY YERİNDE"

New York Valisi Kathy Hochul da olaya ilişkin açıklamada bulundu.


Hochul, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayla ilgili bilgilendirildiğini söyledi.


Hochul, "Acil durum ekipleri olay yerinde. Soruşturma devam ederken, toplu taşıma sistemi MTA ve New York Polis Teşkilatı ile çalışacağız." notunu paylaştı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç