Son dakika: Moody's Fed'den faiz artırımı beklemiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Moody's Fed'den faiz artırımı beklemiyor

Son dakika haberi: Fed'in faiz kararı hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada faiz artırımı beklenmediğine yer verildi.

Ekonomi 15 Mart 2023 14:32 0
Son dakika: Moody's Fed'den faiz artırımı beklemiyor

Fed faiz tahmini geldi.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada Moody's Analytics Baş Ekonomisti Zandi yaptığı son dakika açıklamasında Amerika'da yaşanan banka iflasları ve çalkantılar nedeniyle Fed'in gelecek hafta faiz artırımına gitmeyeceği bildirildi.

Son günlerde bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların para politikasında faiz kararlarına da etki edeceğini söyleyen Zandi "Fed üyelerinin son günlerde bankacılık sistemini ve piyasaları bozan banka iflaslarına odaklandığını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Piyasalarda yüksek belirsizlikler olduğunu, bu nedenle de Fed'in temkinli hareket edeceğini söyleyen Zandi, değerlendirmesinin devamında, "Bu yüzden haftaya faiz artışı beklemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Şubat ayı enflasyon rakamları ise dün açıklandı ve beklentilere göre geldi. :Enflasyonun hala önemli bir sorun olduğunu söyleyen Zandi, enflasyonun artık ılımlılaştığını ve doğru yönde ilerlediğini söyledi. 

Faiz artırımlarının devamını daha sonra beklediğini söyleyen Zandi, açıklamasının devamında, "Şu an bulunduğumuz noktada bankacılık sektöründeki daha büyük sorunlara odaklanmak önemli" dedi.

Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak faiz toplantılarında 25 bazp uanlık 2 faiz artırımı beklediğini söyleyen Zandi "Fed soluklanıp bankacılık sektörünün tepkisini ve genel ekonomiye etkilerini izlemeli. Mayıs'ta enflasyon hala bir sorun teşkil ediyorsa yeniden faiz artırmalı" dedi.

Moody's'in yanı sıra Goldman Sachs da faiz artırımı beklemediğini söyledi.

Fed faiz kararı 22 Mart 2023 tarihinde açıklanacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç