Son dakika: Milli Muharip uçağının adı belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Milli Muharip uçağının adı belli oldu

İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı açıklamada Milli Muharip uçağının adını açıkladı.

Bilim ve Teknoloji 1 Mayıs 2023 16:50 0
Son dakika: Milli Muharip uçağının adı belli oldu

Son dakika: Milli Muharip uçağının adı belli oldu.

İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı açıklamada Milli Muharip uçağının adını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"Milli Muharip Uçağımızın ismi artık KAAN'dır. Rabbime bize bu günleri gösterdiği için hamdediyorum. İsim babası da Devlet Bey'dir (Devlet Bahçeli). Şimdi bunlar birilerini çok rahatsız edecek. Diğer projelerimze neler dediler biliyorsunuz. Bunlara da maket diyeceklerdir. Her başarımızdan bunlar, suyun öte tarafındakiler rahatsız oluyorlar. Hiç kusura bakmasınlar, biz bunları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Biz Türk milletiyiz, umut ettikleri hayallerden uyandırmaya KAAN ve Hürjet bile yeter. Buradaki coşku birilerini tedirgin ediyorsa demek ki doğru yoldayız. Daha fazlasını yapmak için daha çok çalışacağız.

İster sulh de olsun ister harpte, kahraman ordumuzun arkasındaki güç savunma sanayiimizdir. Milli silahlarımız, milli uçaklarımız AKINCI'mız, KAAN'ımız için çok çalıştık. Daha çok çalışıp kazanmaya devam edeceğiz. Burada ilk kez motor çalıştıran ürünlerimiz var. Daha da ötesi burada mühendislerimiz, pilotlarımız, gece gündüz çalışan neferlerimiz var. Kahramankazan bu süreci baştan itibaren yaşayan yerdir.

Biz hükümete geldiğimizde kahraman askerlerimizin serzenişlerine kulak verdik ve artık 'yeter' dedik. Kendi mühendisimiz üretecek, kendi pilotumuz uçuracak dedik. Yüzlerce yüklenicimiz ve KOBİ'miz de alt sistemleri üretti. Üniversitelerdeki araştırma ve geliştirme çabalarına verilen desteği biliyoruz. AKINCI'dan, Aksungur'a, Bayraktar'dan diğerlerine SİHA'larımız dünyada ilgi görüyor. Ama daha gidecek çok yolumuz var. Önümüzdeki yıllarda dosta güven, düşmana korku salmaya devam edeceğiz.

Türkiye güçlendikçe bölgede barışın ve adaletin de köklendiğini göreceğiz. Geçmişteki projeler gibi bu ürünlerin yarım kalmasına izin vermeyeceğiz. İlk uçuşunu yapan Hürjetimize bakar mısınız? Bütün arkadaşlarımız gecesini gündüzüne katarak bize bu gururları yaşatıyor. Hürjet kendi silahlarımız ve radarlarımızla donatılarak kısmen F-16'ların yerine geçebilecek. Hürjet çok yakında envanterine katılacak. Hürjet'i TCG Anadolu gemimize konuşlandıracağız.

KAAN da çok yakında uçacak. Öyle bir uçak düşünün ki düşmana görünmeden inine girecek. Geldiği gibi sessizce üssüne geri dönecek. Bu uçağı ülkesinin kendi mühendisleri yapacak ve pilotları uçuracak. KAAN kendi radar ve görev bilgisayarıyla donatılacak. Birkaç yıl içinde tüm testlerini tamamlayarak envantere teslim edeceğiz. Dünyada bu tipte üretebilen 5 ülkeden biri olacağız. KIZILELMA, ANKA-3 ve KAAN ile otonom kol uçuşu yapabilecekler.

Türkiye olarak nereden nereye geldiğimiz ve nereye gittiğimizi iyi görmeliyiz. Pek çok sinsi saldırıyı böylece anlamalıyız. Hali hazırda birçok ülkenin uçakları ve helikopterleri için yazılım üretiyoruz. THY'nin birçok uçağında ülkemizin imzası var. Silahlı Kuvvetlerimizin radar uçaklarını, keşif ve gözetleme uçaklarını hep yerli ve milli sistemlerle donattık.

Savunma sanayii asla yalnızsa savunma sanayii demek değildir. Bunun ötesinde savunma sanayii, ülkemizin yüksek teknoloji alanında dünyada söz sahibi olabilecek ekosistemin bir parçasıdır. Bugün istikbal diyorum."

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç