Son dakika: Milli Emlak borçlarına yapılandırma başvuruları başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Milli Emlak borçlarına yapılandırma başvuruları başladı

Milli Emlak borçlarına yapılandırma müjdesi geldi ve başvurular alınmaya başladı. Düzenleme kapsamında borçların faizleri silinecek.

Emlak 19 Nisan 2023 09:32 0
Son dakika: Milli Emlak borçlarına yapılandırma başvuruları başladı

Resmi Gazete'de bir düzenleme yayınlandı ve Milli Emlak Genel Tebliğine gtöre Bakanlık bünyesindeki borçların yapılandırılacağı, faizlerin silineceğine yer verildi.

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Milli Emlak Genel Tebliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafıdan düzenlemeye gidildiği ve bakanlığa olan borçların asıllarına ilişkin herhangi bir değişiklik yapılmayacağına, gecikme zamları ve faizlerin silineceğine yer verildi. Bu faiz ve gecikme zammının yerine Yi ÜFE tutarları alınacak.

ebliğ kapsamında yapılandırmaya giren borçlar şu şekilde:

Kesin izin,
kesin tahsis,
arazi izni,
kullandırma kararı,
ön izin,
kullanma izni,
irtifak hakkı,
yararlanma,
ilave yararlanma,
mesire yeri işletme hakkı kira borçları

BAŞVURU

Söz konusu yapılandırmaya başvuruların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılacağına yer verildi. Maraş merkezli depremlerden etkilenen 12 ilde ise başvurular daha uzun süre alınacak: 31 Ekim 2023 tarihine kadar bu illerde yapılandırma için başvuru yapılabilecek.

Yapılandırma kapsamında ilk taksit ödemesi için son tarih ise 3 Temmuz 2023 olarak açıklandı. Yapılandırma ile oluşturulan takvim kapsamında diğer taksitler ise bu tarihi takip eden aylarda ödenecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç