Son Dakika: Meyve Sebze Fiyatlarına Zam!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Meyve Sebze Fiyatlarına Zam!

Sebze meyve fiyatlarına yeni zamlar geldi. Asgari ücrete yapılan zamdan sonra etiketler değişmeye devam ediyor.

Tarım 24 Tem 2022 20:27 2
Son Dakika: Meyve Sebze Fiyatlarına Zam!

Meyve sebze fiyatlarına zam geldi.

Yaz aylarının ortalarındayız ancak meyve ve sebze fiyatları hala düşmedi. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre domates, biber, patlıcan ve soğan fiyatlarına zam geldiği görüldü. 

FAİZ ÖZTRAK'TAN TEPKİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı son dakika açıklamasında "Bazı AK Partili Vekiller “meyveyi, sebzeyi yaz gelince mevsiminde yiyin” diye millete akıl verip, sabır telkin ediyordu. Yaz geldi de geçiyor. Bilecik domatesi Bilecik’te 15 lira. Milletin sabır taşı çoktan çatladı. Saraydaki kibirlinin haberi yok." ifadelerini kullandı.

Ekonomist Özgür Demirtaş ise bu paylaşıma, "Daha net nasıl söylenebilir, Faik bey dilinize sağlık" şeklinde yanıt verdi.

BİM'DE ZAM GELDİ

Trkiye'de 81 şehir ve ilçelerde bulunan Bim marketlerdeki fiyatları 2 hafta öncesine göre karşılaştırdığımızda fiyatlarda değişim olduğu görüldü. Bundan 2 hafta önce 9.90 TL'ye satılan normal domatesin kilosunun şimdi 13 liradan satıldığı görülürken salkım domates fiyatı ise 12 liradan 15 liraya kadar çıktı.

Biber fiyatları da 7 lira seviyesinden 14 liraya çıktı. 

MAALESEF 15 TL ETİKETİ

Bir esnaf  Bilecik'te satılan Bilecik domatesinin etiketine “Maalesef Bilecik domatesi, Bilecik’te 15 TL” ifadelerini yazdı. Bu etiket sosyal medya üzerinde günün en çok konuşulanları arasına girdi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp etiketlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Temmuz ayının sonuna geldik, yaz neredeyse bitiyor.  Etiketteki not gibi: ‘Maalesef Bilecik domatesi Bilecik’te 14 lira.’ Yaparsa bu iktidar yapar!” ifadelerini kullandı.

1 İNCİR 13 LİRA

Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil yaptığı paylaşımda aldığı bir inciri paylaştı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDAN SONRA

Asgari ücretin 4 bin 253 liradan 5500 liraya çıkarılmasının ardından etiket fiyatlarında değişiklik olmaya devam ediyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Oztirak asıl kibirli olanlar sizsisiniz 19 tane bankayı batirdiniz elinizi kolunuzu sallaya geziyor birde bu olağan üstü bu durumda şarlatan gibi milleti gaza getiriyorsunuz yemezler.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zamanı geldiğinde hepsini çok sevecemm