Son dakika: Meteoroloji'den ülke geneli yağışlı hava uyarısı: Kar geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Meteoroloji'den ülke geneli yağışlı hava uyarısı: Kar geliyor

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında ülke genelinde birçok ilde şiddetli kar yağışı beklendiğine yer verildi. İşte hava durumuç

Yerel Haberler 26 Ocak 2024 23:54 0
Son dakika: Meteoroloji'den ülke geneli yağışlı hava uyarısı: Kar geliyor

MGM'den son dakika açıklaması: Bu illerde şiddetli kar görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada birçok şehirde şiddetli kar yağışı beklendiği bildirildi. Ülke genelinde beklenen kar yağışları ile birlikte sıcaklıklar ciddi oranda gerileyecek.  Peki hava durumu nedir? Hangi illerde kar yağışı bekleniyor? İşte gelen son dakika bilgileri ve ülke geneli hava durumu.

Batı Karadeniz:

Son değerlendirmelere göre; 25.01.2024 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Cuma günü etkisini arttırması beklenen kar yağışlarının; hafta sonu da aralıklara etkili olacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bitiş Zamanı
28.01.2024 23.59

Doğu Karadeniz:
Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de beklenen yağışların, bölgenin iç kesimlerinde, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç, Artvin'in kuzey yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış ile eğimi fazla dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
26.01.2024 22.00-27.01.2024 23.59

Güneydoğu Anadolu:

26 Ocak 2024 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Gaziantep çevreleri, Osmaniye'nin doğusunun yüksekleri, Şanlıurfa'nın ve Mardin'in kuzeyi ile Diyarbakır'ın ve Adıyaman'ın kuzey ve batısının yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı (10-20 cm. kar örtüsü), Şanlıurfa ve Mardin'in güneyi, Diyarbakır ve Adıyaman'ın güney ve doğusu, Kilis ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bitiş Zamanı
27.01.2024 06.00

Doğu Anadolu:

26 Ocak 2024 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Hakkari çevreleri ve Şırnak’ın doğusunda yoğun kar (20 cm. üzeri kar örtüsü), Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğusu, Bayburt, Erzurum, Elazığ, Bingöl, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Muş, Siirt ve Van çevrelerinde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm. kar örtüsü) bekleniyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
26.01.2024 12.00-27.01.2024 18.00

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Ülke geneli 5 günlük hava durumu şu şekilde:

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç