Son dakika: Mersin'de 1 milyar TL'lik operasyon
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Mersin'de 1 milyar TL'lik operasyon

Son dakika haberi: 1 milyar liralık dev operasyon için düğmeye basıldı. Mersin'de 130 ton oyuncak ve kumaş ele geçirildi.

Haberler 28 Mayıs 2024 0
Son dakika: Mersin'de 1 milyar TL'lik operasyon

1 milyar liralık dev operasyon için düğmeye basıldı.

Mersin'den son dakika haber igeldi. Gelen haberde ülkemize 1 milyar liralık kaçak ürünün girişinin engellendiği bildirildi.

Konu ile ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan az önce bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Ticaret Bakanlığı, alınan istihbaratlar sonrası Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin harekete geçtiğini, insani yardım malzemesi taşıdığını bildiren konteynerlerin belirlendiği ve bunların izlemeye alındığı bildirildi.

Şüphelerin artmasının ardındna konteynerler üzerinde X Ray ile inceleme yapıldı. Yapılan tarama sonucu şüpheli yoğunluklar yaşandığı görüldü. Bunun üzerien konteynerler tek tek açıldı ve fiziki kontroler yapıldı.

Yapılan detaylı arama sonucunda insani yardım malzemesi olduğu bildirilen konteynerlerin içinde 130 bin kilo oyuncak, 2 konteyner dolusu kumaş cinsi ticari eşya ele geçirildi.

PİYASA DEĞERİ 1 MİLYAR LİRA

Yapılan ilk tespitlere göre ele geçirilen eşyaların piyasa değerinin 1 milyar lira değerinde olduğu bildirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük ekipleri tarafından ürünlere el konulurken olay ile ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç