Son dakika: Meral Akşener, millet ittifakının Ekonomi Bakanını açıkladı (Bilge Yılmaz kimdir?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Meral Akşener, millet ittifakının Ekonomi Bakanını açıkladı (Bilge Yılmaz kimdir?)

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, millet ittifakının Ekonomi Bakanını az önce açıkladı.

Finans Magazin 23 Nisan 2023 08:06 0
Son dakika: Meral Akşener, millet ittifakının Ekonomi Bakanını açıkladı (Bilge Yılmaz kimdir?)

Son dakika: Akşener, ekonomi bakanının kim olacağını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı son dakika açıklamasında, seçimi kazanmaları durumunda kimin Ekonomiden Sorumlu Bakan olacağını söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kırıkkale'de düzenlenen mitinge katılan ve burada vatandaşlara seslenen Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Sayın Recep Bey, yerli ve milli mi arıyorsun, aha burada" ifadelerini kullandı.

YENİ EKONOMİ BAKANINI AÇIKLADI

Bilge Yılmaz'ın ekonomiden sorumlu bakanlığa getirileceği mesajını veren Akşener, “Bu şehir bir emekli şehri. Geçinebiliyor musunuz? Geçinemezsiniz. Üç yıldır esnaf geziyorum. Üç yıldır bu dükkanların içine girdim. O dükkanların içinde hiçbir zaman kendi partimi övmedim. Başka partileri yermedim. Sadece dertleri dinledim. O dertleri dinledikten sonra bu arkadaşımın (Bilge Yılmaz) başında bulunduğu ekipler çözümler üretti. O çözümleri iktidarla paylaştık. Yapın bunları dedik. Bunlar miri maldır. Yeter ki milletimiz faydalansın dedik. Bir kısmını yaptılar, bir kısmına ellemediler" dedi.

KPSS'Sİ YÜKSEK OLUP ATANAMAYANLAR, EMEKLİLER

Akşener açıklamasının devamında KPSS'den yüksek puan alıp atanamayan, düşük maaş alan emeklilerin durumuna değinen Akşener, "Oğlu 82 puan alıp, mülakatta elenmiş bir annemin feryadı. 92 puan alıp atanamamış çocuklar gördüm. Ama AKP'de ayısı dayısı olanlar 52 puanla, 60 puanla atanmışlar. İşte buna haram olsun, zıkkım olsun. O dönemde gezerken gördük ki biz, beş çeşit emekli maaşı var. 1500 lira var, 1900 lira var… Geldim bu arkadaşımıza dedim ki ‘Bunu nasıl çözeriz?' Sayın Genel Başkanım dedi. Emeklilerin en düşük maaşının asgari ücret kadar olması gerekiyor. Asgari ücretin de hesabı yapıldığında içinden vergi alınmaması gerekiyor. Biz bunları söyleye söyle 7500 liraya çıkardılar" dedi.

BİLGE YILMAZ KİMDİR?

Bilge Yılmaz (1968, Balıkesir); Türk ekonomist, mühendis, fizikçi, akademisyen ve siyasetçi.

Yükseköğrenimini Boğaziçi Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra, 1998 yılında, Wharton Okulu'nda ekonomi alanında akademisyenlik yapmaya başladı. 2021 yılında Türkiye'ye döndü, 23 Aralık 2021 tarihinde İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı'na atandı.

KILIÇDAROĞLU 2 İSMİ BAKANLIK İÇİN AÇIKLAMIŞTI

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Enerji ve Altyapı projelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in bakan olabileceğinin sinyalini vermişti. Kılıçdaroğlu, “Unutmayın; Balıkesir’in ve Çanakkale’nin birer bakanı olacak” diyerek Akın'ın Enerji Bakanı, Erkek'in ise Adalet Bakanı olabileceği mesajını vermişti.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç