Son dakika: Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı son dakika açıklamasında Cumhurbaşkanı adayını duyurdu.

Seçim 3 Mart 2023 15:32 3
Son dakika: Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Son dakika: Akşener Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir son dakika açıklamasında bulundu. Akşener yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı adaylığı için iki ismi verdi. Akşener şunları söyledi:

"Dün toplantıda nihayet ortak adayı konuştuk. 5 parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yönünde görüşlerini beyan ettiler. Biz İYİ Parti olarak sokaklarda sıklıkla duyduğumuz, milletimizin yoğun teveccüh duyduğu, Erdoğan'a karşı kazanan 2 isim için görüşümüzü beyan ettik. İki isim Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu.

Bunun da yanında aday belirlemenin sağlıklı yönetilmesi için ayrı ayrı belirlenecek araştırma şirketlerinin araştırmaları ışiığında veriye dayalı objektif şekilde belirlenmesini istedik. Bu görüş ve önerilerimiz kesin bir şekilde reddedildi. Yani milletin haklı beklentisi, masadan reddedildi. 6'lı masada anlayışa varıldı. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edildi. Anlaşmış olduk ki yenilgi yenilgi büyüen küçük hesaplar 85 milyonun kazandığı zafere tercih edildi. Biz iyi Parti'yi bunun için kurmadık Önce ben önce İYİ Parti demedik. Önce millet önce memleket demekten vazgeçmedik.

Üzülerek söylüyorum ki 6'lı masa millet iraderini kararlarına yansıtmayı kaybetmiştir. İYİ niyetle oturduğumzu bu masa, potansiyel adayların tartışabildiği ortak polatform olmaktan çıktı. Noter masasına dönüştü. Geçen 1 yıllık süreçte demokrasinin yükselmesi için oldukça önemli olduğu imzalar attık. Ancak ne bir kumar masasında ne bir noter masasında olmayacağız.

Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Türk devletinin varlığını, iraderini bir kişinin iki dudağı arasına bırakmayacağız. İlk gün olduğu gibi bugün de inatla ben değil biz demeye devam edeceğiz.

İKİ İSME ÇAĞRI YAPTI

Burada sizlerin aracılığıyla Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunuyorum. Siz bu milletin iradesi ile seçildiniz. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Enkaz altında bile milleti yalnız bırakmadınız"

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Meral abla bu isimler Erdoğan'a karşı zafer kazanmadı hdp seçmeni ve patates soğana gelen zamlardan ötürü millet gaza gelip bu isimleri seçti ve seçtiğine pişman oldu
Ziyaretçi 13 Ay Önce
CHP tamda şimdi hdp ile birlik olursa Zafer kaçınılmaz olur
Ziyaretçi 13 Ay Önce
ekrem imamoglu cumhurbaşkanlığına hazır değil o adam ülke yönetecek pozizyonu yok bence adamın gezmekden fotoraf cektirmekden baska bildi birşey yok imamoglu görünğze göre gezmeyi yemeyi içmeyi seven biri her insanın istegidir bu hayatta yiyip içip gezmek ama devlete bakacak yönetecek durumda degil imamoglu mansur yavaş calışan bir başkan heryere koşan yetişen bir başkan cumhurbaşkanı olarak görmek isteriz mansur yavaşı