Son dakika: Memur ve emekli maaş farklarının hesaba yatırılacağı tarih açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Memur ve emekli maaş farklarının hesaba yatırılacağı tarih açıklandı

Son dakika haberi: Memur ve emeklilerin maaş farklarının hesaplara yatırılacağı tarih hakkında son dakika açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 10 Ocak 2023 21:33 0
Son dakika: Memur ve emekli maaş farklarının hesaba yatırılacağı tarih açıklandı

Son dakika: Memur ve memur emeklilerinin maaş farklarının hesaplara yatırılacağı tarih.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve öğretmenlerin zamlı maaşları ile maaş fark ödemeleri hakkında son bilgilere yer verildi. Yayınlanan açıklamada öğretmenlerin Ocak 2023 maaşlarının yüzde 16.48 olarak hesaplandığını ve hesaplara bu şekilde maaş zammı uygulanacağını söyledi. 

NEDEN BÖYLE OLDU?

Normalde her 6 aylık dönemde memurlar ile memur emeklileri ,toplu sözleşme rakamı ve enflasyon farkına göre maaş zammı alıyor. Ocak 2023 için enflasyon farkı + TİS zammı toplamda yüzde 16.48 oluyor. Bu yasaya göre yapılması gereken normal zam. Buna ek olarak refay payı düzenlemesi geldi ve yüzde 13.52 'lik bir ekleme yapılarak toplam zam yüzde 30'a çıkarılmıştı. Ancak bu ek artışın maaşlara yansıması için meclisten geçmesi gerekiyor. Bunun için teklif geçen gün meclise geldi ve düzenleme dün komisyondan geçti. Bugün genel kurulda başlayan görüşme sonrası 1-2 gün içinde düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Bu nedenle ek zammın 15'ine yetişemeyebileceği bildiriliyor.

Bunun için bir açıklama yapan MEB, şunları söyledi:

1- Ocak ayı maaşları, %16,48'e göre hesaplanmıştır.

2-%30'dan geriye kalan 13,52 oran meclisten geçip resmi olarak açıklandıktan sonra ödeme yapılacaktır.

3- Bu ödeme ayın 15'inden sonra yapılacaktır. Bu da en az 15'inden sonraki 10 ya da 15 günü bulabilmektedir.

DİĞER MEMURLAR NE OLACAK?

MEB şimdi bu açıklamayı yaptı. Diğer kamu personelleri için henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak onlar için de aynı şekilde bir düzenleme bekleniyor. Kadın erkek adaylar  bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç