Son dakika: Mehmet Şimşek'ten üniversiteli öğrencilere vergisiz telefon açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Mehmet Şimşek'ten üniversiteli öğrencilere vergisiz telefon açıklaması

Son dakika haberi: Üniversitelilere vergisiz telefon ile ilgili Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklaması geldi.

Ekonomi 22 Ağu 2023 12:15 1
Son dakika: Mehmet Şimşek'ten üniversiteli öğrencilere vergisiz telefon açıklaması

Son dakika: Vergisiz telefon hakkında açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada vergisiz telefon meselesine değindi.

Kabine toplantısından sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Şimşek, üniversiteli öğrencilere vergisiz telefon vaadinin çalışmaları olduğunu, ancak çalışmanın tamamlanması sonrası kamuoyuna açıklanacağını söyledi. Bakan açıklamasında, "Çalışmamız var ama detay veremiyorum" ifadelerini kullandı.

Bir AVM'de kumpir yerken görüntülenen Bakan Şimşek, o fotoğrafı hakkında, "Haberim yoktu, daha sonra arkadaşlarımız benimle paylaştılar" ifadelerini kullandı.

SGK uzmanı Emin Yılmaz konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, 10 bin TL, 41 bin TL ve 73 bin TL'lik 3 farklı telefon için hesap yaptı ve senaryoları paylaştı.

Yılmaz yaptığı açıklamada, “Hangi ürünlere verilecek. Cep telefonu, tablet, bilgisayar. Peki bu ürünlere hangi vergiler kesiliyor. Yüzde 20 oranında KDV kesiliyor. ÖTV modeline göre yüzde 25-40-50 kesiliyor. Kültür Bakanlığı payı yüzde yüzde 1, TRT bandrolü payı yüzde 12 kesiliyor. Bunun dışında aylık 10 GB’a kadar ücretsiz internet vaadi var" dedi.

İDDİALAR

Son iddialarda vergisiz telefonun sadece Türkiye'de üretilen telefonlarda geçerli olacağına yer verildi. Türkiye'de üretilen telefonlar ve fiyatları için TIKLAYIN

NE ZAMAN?

Eylül ayında açıklamanın gelmesi ve meclisin 1 Ekim'de açılması sonrası başvuruların sene sonunda başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında finans7.com'da olacak. Haberdar olmak için takipte kalın ve aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
arkadaş ne günlere kaldık ... Allah sonumuzu hayır eylesin.... bunlarda da kurtarsı...