Son dakika: Mehmet Şimşek'ten ucuz ve kolay konut kredisi açıklaması: Ne zaman gelecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Mehmet Şimşek'ten ucuz ve kolay konut kredisi açıklaması: Ne zaman gelecek?

Mehmet Şimşek'ten ucuz ve kolay konut kredisi hakkında açıklama geldi. Bakan Şimşek, kredinin ilerleyen süreçte kolaylaşacağını söyledi.

Emlak 3 Mart 2024 6
Son dakika: Mehmet Şimşek'ten ucuz ve kolay konut kredisi açıklaması: Ne zaman gelecek?

Mehmet Şimşek'ten konut kredisi açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Şimşek konut kredisi hakkında önemli ifadeler kullandı.

İstanbul'un Bahçelievler ilçesindeki bir otelde düzenlenen Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması programına katılan Bakan Şimşek, burada ekonomik hedeflerden bahsederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde son 20 yılda her alanda büyük bir ilerleme sağladığını söyledi.

Zorlu bir dönemde olduklarını ve bunun üstesinden geleceklerini söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Program eylülde açıklandı. Program çalışıyor. Büyümede, işsizlik oranında, enflasyonda ve bütçe açığında hedefleri 2024'te, 2025'te ve 2026'da tutturacağız. Şimdi hedefimiz ne? Hedefimiz toplumumuzun, milletimizin refahı. Bunun için de dünyayla birlikte zorlu bir dönemdeyiz ama başaracağız. Bize güvenin"

KONUT KREDİSİ AÇIKLAMASI GELDİ

Milyonlarca vatandaşın beklediği konut kredisi ile ilgili konuşan Bakan Şimşek, enflasyonun tek haneye düşmesi ile birlitke konut kredilerinin daha rahat kullandırılacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü biz, esnafımızın da emeklimizin de işçimizin de asgari ücretlimizin de sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları geçmişte çözdük, Türkiye'yi hızlı bir şekilde kalkındırdık. Altyapısını iyileştirdik, eğitimine yatırım yaptık, sağlığına yatırım yaptık, ekonomimizi büyüttük. Son yıllarda dünyada da Türkiye'de de enflasyon önemli bir sorun. Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz. Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz. AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı. Biz tek haneye indirince, krediye erişim arttı"

NASIL OLACAK? NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hükümet, enflasyonda tek hane için 2026 yılını hedef gösteriyor. Bakan Şimşek'in bu açıklamasına göre konut kredilerinin 2026 yılında daha ucuz ve daha kolay verileceğini söyledi. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Allah razı olsun sonunda dürüst biri çıktı ve tarih verdi. medya yalanlarıyla insanlar çok mağdur oldu. enflasyon 2026 da tek haneler düşmek yerine üçlü rakamlar konuşuyor olursak ben şaşırmam.
Ziyaretçi 4 Ay Önce
ağam bizimle EĞLENIIIİ daha 2024 bitmeden 2026 planlarını söylüyor yani ZENGİNİN GÖNLÜ OLANA KADAR FAKİRİN CANI CIKACAK yazıklar olsun .....
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Bu ülkede enflasyon ne zaman tek haneye inmişte şimdi inecek bu ülkede hiçbir zaman enflasyon tek haneye inmez herşey aldı başını gitti kredi muslukları da kapandı alım satım gücü durdu ilk önce kredi musluk larını açın kredi faizlerini düşürün bak o zaman piyasa nasıl canlanıyor
Ziyaretçi 4 Ay Önce
YERLİ ABAMIZIN KREDİSİ %0.37 AÇIKLANDI.İNŞALLAH EV KREDİLERİNDE AYNI İLGİ VE ALAKAYI BEKLİYORUZ. SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDAN.
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Sayin CUMHURBASKANIMIZ 7 AY OLDU EVI OLMAYANA EV KREDISI SOZÜ VERDI AMA SU ANA KADAR FAILIYET YOK BU KREDIYI BEKLIYOR MILYONLARCA VATANDAS